Târguri apicole 2015: Sezonul debutează la Târgu Mureș, în luna ianuarie

Facebook
Twitter

Prima ediție a Târgului Apicol Târgu Mureș se va desfășura în perioada 24-25 ianuarie 2015, în incinta Sălii Polivalente, situată în Piața Matei Corvin.

Mierea și produsele apicole, cosmeticele naturiste, dulciurile pentru toate gusturile, utilajele și echipamentele apicole aduse din toate colțurile țării și din străinătate, toate vor putea fi degustate, admirate și cumpărate la prima ediție a Târgului Apicol Târgu Mureș.

BIA Partner Events (Stupina BIA) organizează prima ediție a Târgului Apicol Târgu Mureș, în perioada 24-25 ianuarie 2015, în incinta Sălii Polivalente situată în Piața Matei Corvin.

Informații suplimentare importante referitoare la înscrierea și participarea expozanților:

  • târgul se va desfășura în interior, fiind astfel asigurate toate condițiile necesare: căldura, adăpost, etc. (în exterior vor fi alocate locuri doar pentru autovehiculele cu destinația de stand de prezentare și vânzare);
  • atât locurile interioare (60 la număr), cât și cele exterioare (20) sunt limitate, astfel încât datorita acestui aspect, cât și cheltuielilor ridicate ocazionate de desfășurarea acestui eveniment, nu se mai accepta înscrieri și rezervări fără plata anticipata a taxei de înscriere; în caz de neprezentare, aceasta nu se returnează;
  • înscrierea se realizează în baza formularului de înscriere de mai sus completat și transmis prin e-mail;
  • rezervarea locurilor se realizează doar după achitarea facturii conținând taxa de participare; dacă factura nu se achita în termenul menționat în cuprinsul ei, locul rezervat se pierde, urmând a fi redistribuit;
  • organizatorii nu asigură corturi, mese și scaune, amenajarea standurilor intrând în grija expozanților în totalitate;
  • în cazul în care expozanții care rezervă servicii hoteliere în locațiile recomandate de organizatori nu se mai prezintă la acestea, la următoarele evenimente fie nu vor mai beneficia de rezervare prin intermediul organizatorilor, fie vor plăti în avans contravaloarea primei nopți de cazare.

Bilanțul apiculturii. Ploile din cursul anului 2014 au împiedicat albinele să iasă din stupi, astfel că apicultorii au anunţat o producţie mică de miere. Dacă ţinem cont şi de otrăvirea albinelor cu pesticide şi insecticide, anul 2014 a fost un an cu o producție foarte slabă

„Dacă lipsa apei şi a zăpezii din iarnă au dus la afectarea mai mult sau mai puţin a salcâmului, precum şi brumele şi îngheţurile de primăvară, care au dus la compromiterea lui în anumite zone, astăzi putem să prevedem un rezultat dezastruos în materie de producţie de salcâm din cauza ploilor şi a temperaturii scăzute, care afectează secreţia de nectar”, a declarat pentru stiriagricole.ro drd. ing. Casian Brebu, preşedintele filialei Asociaţiei Crescătorilor de Albine (ACA) din judeţul Timiş.

La târgurile apicole din 2015  preţul mierii de salcâm ar putea creşte semnificativ. Însă, chiar dacă mierea de salcâm se va scumpi, e în zadar ,cât timp apicultorii nu au marfă de vânzare, a adăugat un apicultor pentru stiriagricole.ro.

„Pesticidele, insecticidele, încet-încet au decimat familiile de albine. Dacă apicultorii erau încrezători în primăvară în puterea şi sănătatea familiilor de albine, mai târziu au privit cu mâhnire, cum zilnic zilnic albinele le-au murit din cauza remanenţei chimicalelor”, arată Casian Brebu.

Deşi agricultorii ar trebui să informeze autorităţile locale cu privire la perioadele în care folosesc chimicale, foarte mulţi mici legumicultori achiziţionează ilegal substanţe chimice interzise de Comisia Europeană pentru a trata culturile de cereale,legume,etc. Aici apare triunghiul neconcordantei dintre stat-UE, apicultori și micii deținători de suprafețe agricole și implicit întreprinzători.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE