Târguri apicole 2015: cea de a doua ediție a Târgului Apicol Târgu Jiu va avea loc în centrul orașului

Facebook
Twitter

Miere și produse apicole, cosmetice naturiste, dulciuri pentru toate gusturile, utilaje și echipamente aduse din toate colțurile țării și din străinătate, toate vor putea fi degustate, admirate și cumpărate la cea de a doua ediție a Târgul Apicol Târgu Jiu 2015.

BIA Partner Events (Stupina BIA) în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, ACA Gorj si Asociația APIS Oltenia Craiova organizează cea de a doua ediție a Târgului Apicol Târgu Jiu 2015, în centrul orașului. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, în week-end, respectiv 14-15 februarie 2015.

Locația evenimentului o reprezinta zona centrală a orașului, în speță, Piața Prefecturii și artera pietonală ce străbate centrul orașului de la Nord la Sud.

„Necesitatea organizării celei de a doua ediție a Târgului Apicol Târgu Jiu 2015 a apărut pe fondul creșterii la nivelul județului Gorj și a întregii țări, a numărului apicultorilor, tineri în special, și a numărului familiilor de albine, un rol determinant în acest sens avându-l susținerea financiară a domeniului apicol prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, precum și fonduri publice de ajutorare alocate prin programul național apicol”, spun organizatorii.

Așadar, ținând cont de faptul că județul Gorj reprezintă o zona meliferă cu potențial apicol ridicat, ocupând locuri fruntașe în clasamentul național (conform ultimului recensământ INS din anul 2010, la nivelul Gorjului existau 1.679 exploatații apicole – locul 3 la nivel național după Vâlcea și Caras-Severin și 44.506 familii de albine – locul 6 în țară), apreciem necesitatea și oportunitatea continuării tradiției demarate în anul 2014, prin târgul apicol Târgu Jiu, eveniment care se desfășoară anual.

Înscris în calendarul târgurilor apicole 2015,  cea de a doua ediție a Târgului Apicol Târgu Jiu dorește a fi un bun prilej de întâlnire a apicultorilor, procesatorilor și producătorilor de utilaje și echipamente apicole, pe de o parte, și a locuitorilor municipiului și județului Gorj și nu numai, pe de altă parte.

Târgul Apicol Târgu Jiu 2015 oferă oportunități pentru expozanți și apicultori privind încheierea de contracte, promovarea și comercializarea produselor proprii, iar în cadrul sesiunilor de comunicări și dezbateri pot afla noutățile legislative, posibilități de finanțare, informații despre creșterea albinelor și desfacerea produselor apicole.

Totodată, pentru locuitorii orașului Târgu Jiu, evenimentul reprezintă o bună ocazie de a achiziționa produse de calitate la prețuri avantajoase și în ceea ce privește informarea oportună privind beneficiile consumului de produse apicole, înființarea stupinelor etc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE