Târguri apicole 2015: Cea de a doua ediție a Târgului Apicol Craiova se va desfășura la începutul lunii februarie

Facebook
Twitter

Miere și produse apicole, cosmetice naturiste, dulciuri pentru toate gusturile, utilaje și echipamente aduse din toate colțurile țării și din străinătate, toate vor putea fi degustate, admirate și cumpărate de la Târgul Apicol Craiova 2015.

BIA Partner Events (Stupina BIA) organizează, în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Județean Dolj și Asociația Apis Oltenia Craiova, cea de a doua ediție a Târgului Apicol Craiova, în incinta Centrului Expozițional situat în str. Târgului, nr.26. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, în week-end, 7-8 februarie 2015.

Înscris în calendarul târgurilor apicole 2015, la Târgul Apicol Craiova, apicultorii își vor prezenta produsele în perioada 7-8 februarie 2015. Informații suplimentare importante referitoare la înscrierea și participarea expozanților:

  • târgul se va desfășura în interior, fiind astfel asigurate toate condițiile necesare: căldura, adăpost, etc. (în exterior vor fi alocate locuri doar pentru autovehiculele cu destinația de stand de prezentare și vânzare);
  • atât locurile interioare (80 la număr), cât și cele exterioare (30) sunt limitate, astfel încât datorita acestui aspect, cât și cheltuielilor ridicate ocazionate de desfășurarea acestui eveniment, nu se mai accepta înscrieri și rezervări fără plata anticipata a taxei de înscriere; în caz de neprezentare, aceasta nu se returnează;
  • înscrierea se realizează în baza formularului de înscriere de mai sus completat și transmis prin e-mail;
  • rezervarea locurilor se realizează doar după achitarea facturii conținând taxa de participare; dacă factura nu se achita în termenul menționat în cuprinsul ei, locul rezervat se pierde, urmând a fi redistribuit;
  • organizatorii nu asigură corturi, mese și scaune, amenajarea standurilor intrând în grija expozanților în totalitate;
  • în cazul în care expozanții care rezervă servicii hoteliere în locațiile recomandate de organizatori nu se mai prezintă la acestea, la următoarele evenimente fie nu vor mai beneficia de rezervare prin intermediul organizatorilor, fie vor plăti în avans contravaloarea primei nopți de cazare.

Bilanțul apiculturii

Ploile din cursul anului 2014 au împiedicat albinele să iasă din stupi, astfel că apicultorii au anunţat o producţie mică de miere. Dacă ţinem cont şi de otrăvirea albinelor cu pesticide şi insecticide, anul 2014 a fost un an cu o productie foarte slabă

La târgurile apicole din 2015,  preţul mierii de salcâm ar putea creşte semnificativ. Însă, chiar dacă mierea de salcâm se va scumpi, e în zadar cât timp apicultorii nu au marfă de vânzare.

Deşi agricultorii ar trebui să informeze autorităţile locale cu privire la perioadele în care folosesc chimicale, foarte mulţi mici legumicultori achiziţionează ilegal substanţe chimice interzise de Comisia Europeană pentru a trata culturile de cereale,legume etc. Drept urmare, familiile de albine au de suferit.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE