Targul National AgriCultura isi va deschide portile in curand. Cine va participa?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila va reuni si in acest an producatorii agricoli, dealerii de utilaje si echipamente agricole, fermierii, asociatiilor agricole, reprezentantii statiunilor si institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniul agriculturii reuniti sub egida  Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, alti specialisti din domeniul agricol, ai industriei alimentare si horeca,  ai calitatii si nu numai, in cadrul editiei de anul acesta a Targului National AgriCultura.

Evenimentul, ajuns la cea de a XXIV editie, se va desfasura in perioada 30 septembrie – 3 octombrie a.c., pe platforma Braila Mall, si se bucura si anul acesta de sprijinul Consiliului Judetean Braila, Primariei Municipiului Braila, Directiei pentru Agricultura a Judetului Braila, Agricost S.A. – Al Dahra, LAPAR si Asociatia Producatorilor Braila, in calitate de parteneri.

Si-au anuntat participarea dealeri utilaje agricole (Serv Class, Apan Agriculture Equipments, Etufarm, Iuriaghi, Diagar, Tomit Agri Macchine, Zamtudo Consulting, Lumea fermierilor, Fabioservice) si autoturisme si masini de teren (grupul Apan Auto, Estmotors); instalatii pentru irigat (Inoveco, Tehno World); producatori de substante pentru fertilizarea si protectia plantelor; horticultori; institute de cercetare-dezvoltare agricola; statiuni de cercetare-dezvoltare agricola, pentru pomicultura, legumicultura, viticultura si vinificatie; asociatii de producatori agricoli; procesatori de produse agricole; procesatori industria alimentara; institutii finantatoare; mici producatori si mesteri populari, atat din judetul Braila cat si din restul tarii.

Deschiderea oficiala va avea loc joi, 30 septembrie, ora 12:00, cand si-au anuntat prezenta reprezentanti din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai membrilor comisiilor de specialitate din Parlamentul Romaniei, reprezentanti ai administratiei locale, asociatiilor profesionale, institutiilor de profil,  Camerelor de Comert, Industrie si Agricultura, reprezentanti din cadrul Facultatii de Inginerie si Agronomie din Braila etc.

Pe durata celor patru zile, se va desfasura un program de evenimente conexe la care sunt invitati sa participe fermieri si alti specialisti din domeniu, interesati de tematicile prezentate. Dintre acestea mentionam:

  • Conferinta „Cercetarea agricola romaneasca, promotorul industrializarii si dezvoltarii economice nationale”, sub egida Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, sustinuta de Prof. univ. dr. ing. agronom Valeriu Tabara, presedinte;
  • Conferinta „Antreprenoresti – Mentalitate antreprenoriala pentru dezvoltarea mediului rural”;
  • Conferinta „Clusterele inovative: o solutie pentru dezvoltarea economica locala”, in parteneriat cu AGROSMART CLUSTER;
  • Conferinte si seminarii organizate in parteneriat cu LAPAR si APA Braila pe teme de maxim interes – Investitii prin PNDR, SubM 17.1 Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor si seminar Masuri de agromediu, invitati APIA, AFIR, SNIF.

De asemenea, cu ocazia deschiderii oficiale, cei prezenti se vor putea bucura de degustari de produse traditionale in cadrul evenimentului „Ceaunul cu bunatati”, precum si de vinuri, la standurile expozantilor din domeniul viticol.

In zilele de 1, 2 si 3 octombrie se vor organiza extrageri cu premii la care vor putea participa fermierii si vizitatorii targului. In ultima zi a targului va avea loc premierea castigatorilor – Liga Fermierilor BKT.

Programul de vizitare a targului, impreuna cu programul detaliat si actualizat al evenimentelor conexe este disponibil pe pagina de facebook a evenimentului, la office@cciabr.ro si WhatsApp 0729.66.33.99.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila invita si pe aceasta cale toti primarii din judetul Braila, fermierii, alti specialisti din domeniul agriculturii sa participe la deschiderea oficiala, sa viziteze targul, sa participe la evenimentele conexe, sa beneficieze de oportunitatea de a gasi reunita pe aceeasi platforma o oferta larga de masini, utilaje, produse agricole si produse alimentare. De asemenea, invita publicul larg sa se bucure de expozitia auto precum si de o gama larga de produse traditionale romanesti, produse apicole, produse din lavanda, articole artizanale etc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE