Targul de Craciun de la MADR s-a deschis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Incepand de azi si pana pe 23 decembrie, in curtea MADR, se desfasoara Targul de Craciun.

„Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) isi va deschide portile in perioada 15-23 decembrie 2021 printr-un eveniment dedicat sarbatorilor de iarna, ce va constitui un prilej pentru vizitatori de a redescoperi traditia preparatelor specifice Craciunului, a valorilor romanesti autentice, transmise din generatie in generatie”, a anuntat MADR.

Bucurestenii si nu numai vor avea posibilitatea de a achizitiona de la Targul de Craciun produse agroalimentare romanesti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicatie Geografica Protejata), Telemea de Ibanesti (Denumire de Origine Protejata), Telemea de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata).

Cei care tin post si vor sa se delecteze cu produse din peste in zilele cu dezlegari, pot cumpara de la Targul de Craciun Scrumbie de Dunare afumata (Indicatie Geografica Protejata), Salata cu icre de stiuca de Tulcea (Indicatie Geografica Protejata), Salata traditionala cu icre de crap (Specialitate Traditionala Garantata).

De asemenea, de la Targul de Craciun nu va lipsi binecunoscuta placinta dobrogeana, produs ce se afla in curs de dobandire a protectiei europene ca Indicatie Geografica Protejata.

Targul de Craciun: produse ecologice

Consumatorii preocupati de consumul de produse ecologice vor putea regasi la Targul de Craciun legume si fructe proaspete cultivate in sistemul agriculturii ecologice, dar si fructe si legume deshidratate, cum ar fi: mere, nectarine, piersici, prune, morcovi, sfecla rosie si mixuri de legume pentru supe.

Din arealul zonei montane vor fi prezente la Targul de Craciun dulceturi, gemuri, sucuri, siropuri, zacusca, precum si diverse sortimente de miere si produse ale stupului.

Targul de Craciun: produse atestate

Printre produsele romanesti care vor incanta vizitatorii la Targul de Craciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale tarii, atestate ca produse traditionale de catre MADR: branza, smantana, cascaval, telemea, branza de burduf, cas, carnati de porc, slanina afumata, caltabos, jumari, carnati de casa, lebar, toba de casa, jambon afumat, muschi afumat, salata icre crap sau stiuca, batog sau pastrama, sardelute, cozonac, prajituri, siropuri, gemuri, dulceturi din fructe tuica si palinca.

De asemenea, producatorii agricoli vor comercializa la Targul de Craciun ulei de floarea soarelui presat la rece si diverse produse obtinute din lavanda, provenite din fermele proprii.

Targul de Craciun va fi deschis in perioada 15-23 decembrie 2021, intre orele 08:00-17:00.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE