Târg țărănesc, la Muzeul Satului

Facebook
Twitter

Peste o sută de producători și gospodari, meșteri, artizani și negustori de obiecte vechi se vor aduna, de vineri până duminică, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, la un nou târg țărănesc, organizat de Piața Țărănească și Meșter (Ești)!.

Timp de trei zile, la târg se va coace pâine la cuptorul de lut, se vor înfășura sarmale, se va găti borș de pește, fasole cu ciolan și varză cu costiță, toate după rețete de altădată. Nu vor lipsi pastrama și mustul, grătarele și vinul fiert.

Vizitatorii vor putea degusta brânzeturi, cașuri și cașcavele argeșene, afumăturile de porc și curcan de la Buzău, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse cu mac, dovleac, mere, vișine, dar și poale-n brâu, ciocolată de casă, halvița și prăjituri tradiționale, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști, siropuri, miere, ceaiuri și plante aromate de grădină, murături, baclavale, cafea la nisip și cașcavaluri olandeze.

Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară: porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți, țesături, costume populare și ștergare vechi, care de lemn, lăzi de zestre, dulapuri și mobilier țărănesc.

Vor fi prezenți și meșteri și artizani din toate zonele țării: sticlari, iconari, olari, fierari, cojocari, cofetari, țesătoare, cioplitori, pielari, împletitoare, rudari, încondeietoare.

Programul târgului este în intervalul orar 10:00-18:00, iar intrarea este liberă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE