Târg de produse pescărești, de Sfântul Andrei și Ziua Națională

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Credincioșii ortodocși îl sărbatoresc vineri, 30 noiembrie pe Sfântul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus și considerat “Ocrotitorul României”, Apostolul românilor sau creștinătorul poporului român.

Sărbătoarea de Sfântul Andrei marchează începutul iernii, iar noaptea de 29 spre 30 noiembrie are o însemnătate specială în tradiţiile româneşti. În mod tradiţional de Sfântul Andrei, dar şi în ajunul acestei mari sărbători se consumă usturoi şi bucate cu usturoi. În acest an este dezlegare la peşte, deci cei care postesc se pot delecta cu preparate din peşte cu usturoi.

Produse din pește se vor găsi din belșug la Târgul de Produse Tradiţionale din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din capitală. Vedeta sărbătorii româneşti va fi Saramura de crap cu legume şi usturoi. Organizatorii evenimentului vor pregăti 500 de porţii de saramură de crap cu legume şi usturoi, care vor fi oferite celor care poartă numele Andrei sau Andreea și vin la târg cu un act de identitate valabil.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE