Olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, turtă dulce, cofeturi și vin fiert, toate sunt prezente din această dimineață și până duminică la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

De la 10 dimineața și până la lăsarea serii, la ora 18, meşterii prezenți la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti își vor aștepta mușteriii cu ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, coşuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe şi chimire.

De asemenea, bucureştenii pot cumpăra curele, genţi, alambicuri, blidare, copăiţe, sărăriţe, furci, piperniţe, găvane, lingurare, cavale, păretare, lăicere, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, cahle, clopoţei, zurgălăi şi sorcove.

La Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală, vizitatorii se vor putea delecta cu turtă dulce, cozonaci, miere, plăcinte, cofeturi, kürtős kalács, ţuică şi vin.

Totodată, vineri, de la ora 10.30, copiii se vor putea bucura de spectacolul „Puck” susţinut de Asociaţia pentru Teatru şi Carte (PETEC), la Studioul Horia Bernea. „Puck” este o poveste plină de umor cu spiriduşi, zâne mirifice şi poznaşe, poţiuni magice şi transformări spectaculoase. Regia spectacolului este semantă de Cosmin Şofron, iar scenariul şi distribuţia sunt semnate de Andreea Sandu/ Sânziana Tarţa şi Smaranda Găbudeanu.

De asemenea, sâmbătă, de la ora 12.00, are loc spectacolul „Poveste din Nord”. Povestea Omuleţului de turtă dulce se naşte în mâinile doamnei Crăciun, care frământă aluatul pentru prăjitura preferată a Moşului. Regia îi aparţine Anei Crăciun, iar din distribuţie fac parte Ana Cucută, Romina Boldaşu, Gabriel Vodnar şi Smaranda Găbudeanu.

Preţul biletului de intrare la spectacole este de 12 lei, iar preţul biletului de intrare la târg este de 8 lei (întreg) şi 4 lei (elevi, studenţi, pensionari).