Târg de Crăciun, cu produse tradiționale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bucureștiul se va înfrumuseța cu un nou târg de Crăciun, care va deschis astăzi în parcarea Plaza România, din sectorul 6.

Târgul de Crăciun va fi deschis până în seara de Ajun, a anunțat Primăria sectorului 6. La târg vor expune producători tradiționali, care vin cu preparate din carne de porc și de vită specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, cozonac, turtă dulce, plăcinte și pâine tradițională cu cartofi. În Ograda lu’ Nea Marinică şi în Ograda Regelui Ciolanelor, bucureştenii vor putea vedea cum se taie porcul după ritualul tradiţional. Cei doi iscusiţi în d’ale bucatelor îşi vor prezenta reţetele de cârnaţi, caltaboş, tobă, ruladă de carne şi alte asemenea grozăvii. Curioşii vor putea vedea cum se prepară produsele cu uneltele moştenite din tată’n fiu.

Aşa cum cere tradiţia, într-un mare ceaun, va fi pregătită gustoasa pomană a porcului, din care se va înfrupta orice doritor. Nu va lipsi sângeretele, alături de o varză călită şi sarmalele învelite în varză murată. Totul se va închina cu ţuică fiartă de prune din Maramureş şi cu vin fiert aromat cu cuişoare. Brânza bună de la Bran va avea un loc de cinste şi garnitura va fi din murături cât mai alese.

De la târgul de Crăciun nu vor lipsi nici meșterii populari, care s-au pregătit cu decorațiuni de Crăciun și bijuterii lucrate manual. Atmosfera va fi întreținută de ansambluri folclorice, care vor cânta colinde.

Nici Moșul nu va lipsi de la târgul de Crăciun, unde îi va aștepta pe cei mici ca să îi spună ce cadouri își doresc să găsească sub brad.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE