Tămâioasa Românească de Pietroasa a luat Marea Medalie de Aur la Concursul Naţional de Vinuri Strugurele de Aur

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tămâioasa Românească de Pietroasa, spumantul Romantine de la Jidvei sau un cupaj prezentat de Domeniile Boieru din Aiud s-au numărat printre „laureații” celei de a de-a opta ediții a Concursului de vinuri „Strugurele de Aur”, desfășurat la Alba Iulia.

În concurs au fost înscrise aproape 130 de probe, iar juriul a acordat 48 de medalii. Marele câștigător al concursului a fost Tămâioasa Românească de Pietroasa, un vin din 1996 al producătorului Vincon Vrancea.

Pe lista câștigătorilor s-a numărat și producătorul Jidvei, care a primit cinci medalii de aur pentru un vin spumant Romantine din 2013, un Traminer Roz din 2002, un Dry Riesling din 2012, un Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra din 2013 şi un Sauvignon Blanc Grigorescu din 2012, precum şi o medalie de argint pentru Gewurtztraminer Grigorescu din 2013.

Totodată, Domeniile Boieru din Aiud a câştigat o medalie de argint cu cupaj Traminer+Pinot Gris+Sauvignon din 2009, iar Logos Aiud a primit o medalie de argint pentru un Sauvignon Blanc din 2011.

Domeniile Vlădoi au obținut două medalii de aur pentru un Merlot din 2011 și un Riesling Italian din 2013.

O Grasă de Cotnari din 1994 le-a adus o medalie de aur celor de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Pietroasa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE