Circa 500 de hectare de teren agricol au fost inundate de o viitura care a avut loc in comuna Luncavita din judetul Tulcea. Puhoiul format ca rezultat al ploilor torentiale a afectate mai multe poduri si podete, precum si sute de stupi de albine, informeaza Mediafax.

Potrivit unui raport al Primariei Luncavita, transmis luni, presei, viitura care a avut loc duminica seara si care care a afectat cele trei localitati ale comunei, respectiv satele Luncavita si Rachelu si catunul Cetatuia, dar si zona rezervatiei Valea Fagilor, s-a format dupa ce apele pârâului din zona s-au revarsat in urma ploilor torentiale din cursul zilei, iar barajul Cetatuia nu a mai facut fata si s-a deversat.

Conform Primariei Luncavita, in urma viiturii au fost afectate drumuri comunale pe o distanta de 5 kilometri, acestea fiind acoperite cu noroi si pietre, au fost inundate 500 de hectare de terenuri agricole, au fost distruse doua poduri, iar sase podete au fost colmatate.

De asemenea, viitura a afectat noua stupine aflate in zona Valea Fagilor, aproximativ 600 de stupi fiind luati de ape si distrusi, iar un autoturism si o rulota au fost inundate.

In urma inundatiilor, nicio persoana nu a fost ranita.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, reunit luni, a recomandat decolmatarea de urgenta a pârâului Sorniac Luncavita si a afluentilor lui, a barajului Cetatuia, precum si refacerea strazilor si drumurilor afectate si redarea lor spre folosinta, mai precizeaza sursa citata.