Supertehnologii pentru fermieri sau cum să faci bani din piatră seacă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Companiile nipone transferă experiența din domeniul IT în agricultură, în încercarea de a crea sisteme care să ajute fermierii să depășească efectele schimbărilor climatice.

Panasonic și Fujitsu sunt doar două exemple în acest sens, informează Reuters. Cele două companii nipone caută noi oportunități de afaceri pentru a compensa scăderea cererii de pe piața electronicelor. Una dintre oportunitățile identificate este dezvoltarea de  sisteme de automatizare pentru sere sau tehnologii inteligente, bazate pe senzori, care să ofere fermierilor control sporit asupra terenurilor agricole. Spre exemplu, sistemul Akisai al celor de la Fujitsu permite utilizatorului să controleze cu o tabletă sistemele de irigație, de ventilație și de încălzire din sera din Shizuoka, de la propriul birou, indiferent unde se află acesta, scrie business24.ro.

Tot ca urmare a scăderii vânzărilor de electronice, Toshiba a început să cultive legume în fosta sa fabrică de dischete de lângă Tokyo, Panasonic cultivă legume în fabrica din Singapore, iar Sharp testează cultivarea de căpșuni într-o hală din Dubai.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE