Subventii suplimentare in valoare de 435 milioane de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii europeni vor primi bani in plus. Decizia a fost luata chiar de catre Comisia Europeana, care a hotarat ca agricultorii europeni vor beneficia de o suma suplimentara de 435 de milioane de euro, bani neutilizati din fondul de rezerva.

Conform procedurilor europene, in fiecare an este retinuta o contributie din subventiile agricultorilor pentru a crea un fond de rezerva. In cazul in care aceste fonduri nu sunt utilizate pana la finalul anului, ele sunt redistribuite fermierilor.

„Fara indoiala, 2016 a fost un an dificil pentru multi fermieri si pentru multe sectoare agricole. Sunt multumit ca in ceea ce priveste Comisia Europeana, aceasta a reusit sa raspunda crizei cu o serie de masuri de sprijin, fara sa faca apel la fondul de rezerva. Acest lucru inseamna ca am reusit sa reactionam fara sa reducem ajutorul financiar oferit producatorilor agricoli din Europa”, a declarat Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultura.

Pana in prezent, fondul de urgenta pentru agricultura al Comisiei Europene nu a fost utilizat, conform comunicatului CE.

Deducerile pentru fondul de rezerva se aplica doar beneficiarilor care primesc subventii in valoare de peste 2.000 euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE