Subventii APIA: fermierii vor beneficia de transport pentru depunerea cererilor

Facebook
Twitter

APIA si Directiile Agricole Judetene depun eforturi ca toti fermierii eligibili sa isi poata depune cererile unica de plata in termenul limita.

Pentru buna desfasurare a procesului de depunere a cererilor de plata la nivelul intregii tari, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre DAEA, a dispus masuri de sprijin din partea Directiilor Agricole Judetene (DAJ-uri), in vederea asigurarii prezentei potentialilor beneficiari la centrele locale/judetene ale APIA.

In acest sens, specialistii din cadrul Directiilor Agricole Judetene comunica in permanenta cu fermierii si cu unitatile administrativ teritoriale, fiind repartizati pe localitati, iar acolo unde identifica beneficiari care se afla in imposibilitatea de a ajunge la centrele APIA, vor pune la dispozitie transport pentru a depune cererile si vor acorda suport tehnic pentru completarea acestora, respectandu-se astfel termenul limita de 15 mai 2017, se arata intr-un comunicat al APIA.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta pe data de 12 aprilie ca la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au fost depuse in cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plata in anul 2017, un numar de 453.369 cereri, pentru o suprafata de 2.157.767,45 hectare.

Judetele in care s-a realizat cel mai mare procent de depunere de catre fermieri a cererilor unice de plata sunt urmatoarele: Vrancea – 58,24 %, Giurgiu – 58,10 %, Dambovita – 57,70 %, Prahova – 56,57 % si Neamt – 55,46 %. In schimb, procente mai scazute se inregistreaza in urmatoarele judete : Constanta – 37,82 %, Tulcea – 39,00 %, Ialomita – 41,76 %, Braila 42,22 % si Sibiu 43,77%.

Respectarea programarilor conduce la fluidizarea fluxului de lucru, evitarea aparitiei aglomeratiei si a intarzierilor in depunerea cererilor, precum si la diminuarea timpului necesar fiecarui fermier la completarea si depunerea cererii unice de plata.

In eventualitatea in care programarea initiala nu a putut fi respectata, ii rugam pe acesta cale, pe cei care sa afla in aceasta situatie, sa contacteze de urgenta Centrul judetean/local APIA.

Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE