Subventii APIA: cuantumurile ANT si SCZ pe care le primesc crescatorii de animale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a demarat autorizarea la plata a femierilor care au solicitat, in cadrul Campaniei 2016, ajutoare nationale tranzitorii (ANTZ) si sprijin cuplat (SCZ) in sectorul zootehnic.

Platile pentru ajutoarele nationale tranzitorii si cele pentru sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, se acorda cu respectarea conditiilor de eligibilitate prevazute de OUG nr.3/2015, cu modificarile si completarile ulterioare si a OMADR nr.619/2015 cu modificarile si completarile ulterioare, iar plafaonele si cuantumurile per cap / tona de lapte rezultate la nivel de numar de capete / cantitati de lapte solicitate, sunt prezentate in tabelul mai jos:

Astfel, pentru ANT – schema decuplata de productie in sectorul carne exista un plafon de 108,9 milioane de euro, cuantumul stabilit fiind de 92,4 euro/cap animal. Pentru ANT schema decuplata de productie in sectorul lapte plafonul stabilit este de 25,9 milioane de euro, cuantumul stabilit fiind de 19,2 euro pe cap de animal.

Pentru ANT ovine/caprine cuantumul stabilit este de 5,5 euro, plafonul existent fiind de 54,6 milioane de euro.

La Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), schema pentru bivolietele de lapte, plafonul stabilit este de 1,4 milioane de euro, cuantumul pe cap de animal fiind de 186,7 euro.

La speciile ovine si caprine, plafonul SCZ este de 28 milioane de euro, cuantumul stabilit fiind de 27 euro pe cap de animal.

Una dintre cele mai mari subventii din zootehnie o regasim anul acesta la SCZ taurine din rase de carne si metisi, plafonul alocat fiind de 11,02 milioane de euro, iar cuantumul stabilit fiind de 690,6 euro pe cap de animal.

Cea mai mare subventie din zootehnie a fost stabilita pentru SCZ, vaci de lapte, cuantumul fiind de 732 euro/cap animal, plafonul stabilit fiind de 81,4 milioane de euro.

schema

Plata ajutoarelor nationale tranzitorii si a sprijinului cuplat se efectueaza in lei la un curs de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrala Europeana la data de 30 septembrie 2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE