Subventii APIA 2015: SAPS de 77,08 euro/ha si plata pe inverzire de 53,90 euro/ha

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In acest an, fermierii romani vor incasa de la APIA subventii pe suprafata in valoare de 77,08 de euro pe hectar (SAPS), plata pentru inverzire fiind de 53,90 de euro pe hectar, conform secretarului de stat in MADR, Daniel Botanoiu.

“In acest an SAPS-ul are un cuantum de 77,08 de euro pe hectar. Dupa aceea este plata redistributiva, acele alocari de la 1 la 5 hectare cu 5 euro, de la 5 hectare la 30 de hectare cu 46,75 euro. Totodata, discutam si de plata pentru inverzire in valoare de 53,90 euro pe hectar. Cu tinerii fermieri avem 29,77 euro la hectar. La toate acestea se adauga si acele scheme cuplate, cum este cazul la soia unde avem de exemplu un sprijin de 325 de euro pe hectar, iar la lucerna de 55 de euro pe hectar”, a declarat Daniel Botanoiu, la TVR.

Cererea unica de plata pe suprafata reprezinta solicitarea pe care fermierul o depune anual la Centrul Judetean/Centrul local sau al Municipiului Bucuresti al APIA, pentru efectuarea platilor in cadrul schemelor/masurilor de sprijin pe suprafata. Un agricultor are dreptul sa depuna anual o singura cerere unica de plata pe suprafata conform art. 11 din Regulamentul CE nr. 1122/2009. Prin depunerea cererii unice de plata pe suprafata, fermierii pot accesa plati in cadrul schemelor de plata pe suprafata si plati pentru masurile de dezvoltare rurala din Axa II.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE