Pentru acest an, fermierii pot depune, in termen de 15 zile lucratoare de la intrarea in vigoare a Ordinului MADR 1727/2015, cererea de acord prealabil pentru finantare. Mai exact, avand in vedere ca Ordinul a intrat in vigoare la data de 14 iulie, agricultorii pot depune pana pe 4 august cererea de acord.

Cererea de acord prealabil pentru finantare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementata prin Hotararea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv.

Pentru obtinerea ajutorului de stat, beneficiarii completeaza o cerere de acord prealabil pentru finantare, pe care o depun:

a) la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura sau al municipiului Bucuresti pe raza carora sunt situate exploatatiile agricole pentru care se solicita ajutorul de stat, sau unde au fost depuse cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata;

b) la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura sau al municipiului Bucuresti la care au fost depuse cererile pentru finantare prin rambursare in cadrul schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura aprobata prin Hotararea Guvernului nr.763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura, cu completarile ulterioare.

Acordul prealabil pentru finantare prin rambursare se emite de catre centrele APIA judetene, in termen de cel mult 10 lucratoare de la data limita de depunere de depunere a cererilor.

Pentru anul 2015, prima cerere de plata insumeaza cantitatile de motorina utilizate in trimestrele I si II ale anului 2015.

Puteti consulta in cadrul acestui articol documentele necesare pentru depunerea cererii de acord.

Print Friendly