lactate bradet

Studiu: Un roman bea numai 36 ml de lapte pe zi

Facebook
Twitter

Un roman consuma numai 36 de ml de lapte simplu ambalat comercializat pe zi, un nivel extrem de redus comparativ cu aportul zilnic recomandat. Din acest punct de vedere, Romania continua sa fie pe penultimul loc din Uniunea Europeana, cu un consum de 4,4 ori mai mic decat consumul mediu in Europa de Vest si de 2,4 ori fata de cel din Europa de Est, conform unui raport realizat de Euromonitor si citat de compania Tetra Pak.

Pe primele pozitii din clasament se situeaza Irlanda (356 ml/ persoana/ zi), Finlanda (338 ml/ persoana/ zi), Spania (242 ml/ persoana/ zi), Danemarca (223 ml/ persoana/ zi), si Suedia (227 ml/ persoana/ zi). Sub nivelul de consum inregistrat in Romania se afla Bulgaria, aceasta tara inregistrand 24 de ml/persoana/zi.

Potrivit nutritionistilor, se recomanda 2-3 portii pe zi de lapte si produse lactate, o portie de lapte fiind considerata de circa 250 ml/zi.

Studiul aduce in evidenta si faptul ca tot mai multi consumatori citesc etichetele produselor alimentare si bauturilor inainte de a le cumpara: 63% dintre acestia au declarat ca doresc sa afle informatii despre ingrediente, iar 55% doresc sa vada daca produsele „au nutrientii necesari pentru mentinerea sanatatii”.

Totodata, multi consumatori sunt „foarte dispusi” sa plateasca mai mult pentru produse alimentare care ofera beneficii pentru sanatate: aproximativ 40% pentru alimente „100% naturale”, peste 30% pentru alimente „cu continut ridicat de fibre” si „fara OMG” si peste 25% pentru fiecare din urmatoarele caracteristici: „continut ridicat de proteine”, „cu plus de vitamine si minerale”, „continut scazut de zahar sau zero zahar”, precum si „continut scazut de grasimi sau zero grasimi”.

Compania Tetra Pak este liderul mondial in solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE