Studentii si tinerii agricultori pot castiga premii de 13.000 de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

UE deschide competitia „Agricultura prin satelit” 2016, dedicata tinerilor si studentilor din toata Europa si Africa, care ot castiga premii in valoare de 13.000 de euro. Tema competitiei este modul de utilizare a tehnologiei prin satelit in agricultura in scopul imbunatatirii eficientei si reducerii impactului asupra mediului.

Premiul „Agricultura prin Satelit” in valoare de 13.000 de euro reprezinta o initiativa a Agentiei Europene de GNSS si a Agentiei Europene de Mediu, realizata cu ajutorul sponsorizarii din partea  CLAAS si Bayer CropScience. Competitia s-a lansat pentru prima data in 2012 si a continuat cu editia din 2014, atragand participanti din 29 de tari la ultima editie desfasurata. Printre categoriile premiate, se afla si un premiu special pentru propuneri care se adreseaza nevoilor fermierilor si producatorilor din Africa.

Scopul competitiei este de a promova utilizarea satelitilor in practicile agricole inovatoare, care vor contribui la reducerea impactului asupra mediului si de a creste beneficiile pentru utilizatorii finali. Persoanele fizice sau echipele universitatilor sau organizatiilor comerciale pot depune noi idei si solutii tehnologice, sau studii de caz, in special cele care se bazeaza pe de navigarea Serviciului European Geostationar (EGNOS), viitorul sistemului Galileo si a serviciilor Copernicus (Programul de Observare a Pamantului).

Finalistii editiilor anterioare au fost tineri din Republica Ceha, Germania, Kenya, Romania, Rwanda, Portugalia, Africa de Sud, Spania si Regatul Unit, cu teme variind de la platforme de date geo-referentiate, tehnologii „roi”, roboti de plantare precisa de seminte, recoltarea selectiva de masline si folosirea dronelor pentru sistemele de avertizare timpurie a foametei si instrumente de sprijin decizional in Africa.

„Ne dorim ca tinerii sa se gandeasca in mod activ la solutii inovatoare care folosesc tehnologiile gratuite prin satelit, care pot ajuta tuturor agricultorilor din lume”, spune Gian-Gherardo Calini, seful departamentului de Dezvoltare a Pietei, din cadrul Agentiei Europeene de GNSS.

Detaliile complete cu privire la concurs sunt disponibile la www.farmingbysatellite.eu<file:///C:/Users/HEL-andreak/Documents/Helios%20Projects/P2161%20FbS%20Prize/PR/Launch%20press%20release/redir.aspx%3fREF=oqoRgmZIBB2PM7pOgUn15im43R64S5HtlvQcBDkQE1AvIilC31_TCAFodHRwOi8vd3d3LmZhcm1pbmdieXNhdGVsbGl0ZS5ldQ>.

Partile interesate trebuie sa se inregistreze inainte de 30 octombrie 2016 si sa fie pregatite sa furnizeaze un rezumat al ideii prezentate, in maxim 200 de cuvinte. Propunerea finala (intre 2.500 si 10.000 de cuvinte) trebuie sa fie trimisa pana la 15 decembrie 2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE