Statul Kuwait vrea sa importe produse agroalimentare romanesti

Facebook
Twitter

La invitatia ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, o delegatie din Kuwait condusa de ministrul Lucrarilor Publice, Agriculturii si Relatiilor cu Parlamentul, domnul Dr. Ali Saleh Al Omair, se va afla in vizita oficiala in Romania in perioada 23-27 august 2016. Reamintim ca in cursul saptamanii trecute ministrul Achim Irimescu l-a primit pe ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al statului Kuwait, Mubarak Al- Sehaijan, pentru a discuta detalii despre organizarea acestei vizite.

Vizita delegatiei din Kuwait este una de prospectare si informare asupra sectorului agricol din Romania si asupra oportunitatilor de investitii existente. Din discutiile si intalnirile anterioare a reiesit interesul firmelor din Kuweit pentru mediul de afaceri din Romania in contextul relatiilor existente intre cele doua tari si in vederea dezvoltarii relatiilor comerciale cu produse agroalimentare, in special pentru cresterea exporturilor de produse romanesti catre Kuwait.

La intalnirea care s-a desfasurat la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in 23 august, au participat si reprezentanti ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Mentionam ca exista un interes din partea mediului privat din Romania de a exporta ovine in statele arabe, inclusiv in Kuwait. Partea kuwaitiana este interesata de identificarea unor modalitati de colaborare in sensul de a achizitiona produse agroalimentare care sa corespunda cerintelor consumatorilor si de a constitui impreuna cu parteneri din Romania companii mixte. Domeniile de interes sunt productia vegetala, cea lactata, cresterea bovinelor si acvacultura.

Vizitele propuse de MADR pentru a avea loc pe teren au ca scop crearea unei imagini de ansamblu asupra sectorului agricol din Romania pentru invitatii din Kuwait. Astfel, se propune vizitarea unor unitati de productie-procesare lactate, procesare legume-fructe, ferme de crestere sturioni si de crestere bovine etc. Acestea vor avea loc in judetele Constanta, Braila, Buzau, Botosani si Suceava si se vor desfasura in perioada 24-26 august 2016, alaturi de delegatia MADR condusa de ministrul Achim Irimescu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE