Statul cumpără cei mai valoroși cai ai Romsilva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cei mai valoroși cai din hergheliile administrate de Romsilva sunt achiziționați de statul român, la prețuri cuprinse între 8.900 și 10.800 de lei, potrivit datelor furnizate de Regie.

Cabalinele cumpărate de stat de la Romsilva ajung în Herghelia Națională și au, în medie, 3 ani și jumătate. Prețul de achiziție este determinat în funcție de rasă, sex, vârstă și performanțele pe care le-au obținut. Numărul animalelor scoase la vânzare este stabilit de achiziționate de stat este stabilit de Comisiile naționale de clasare și evaluare a cailor de rasă.

La sfârșitul lunii iunie erau de vânzare 303 de cai. Prețul de pornire, stabilit de Romsilva pentru licitațiile organizate în scopul vânzării acestor animale, era, în unele cazuri, de câteva ori mai mare decât cel oferit de stat, care se alege cu cele mai valoroase exemplare. Spre exemplu, dacă statul oferă între 8.900 și 10.800 de lei, pentru un armăsar scos la licitație pentru a șasea oară Romsilva a stabilit un preț de pornire de 38.000 de lei, fără TVA.

Anul trecut, Romsilva a vândut 326 de cai. Din vânzarea acestora a obținut aproape 837.000 de lei, rezultând un preț mediu de vânzare de 2.567 de lei. Caiii care nu își găsesc un nou proprietar sunt, de regulă, dați spre sacrificare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE