Start&Grow 2014: Firmele din IT și agribusiness vor să se extindă în țară și în străinătate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cei mai mulți antreprenori care sunt în căutarea unui partener financiar care să îi sprijine cu o investiție de până la 500.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii lor au deja un business funcțional și vor să îl extindă pe plan național sau internațional.

Aproximativ 100 de înscrieri sunt afaceri din zona tech/IT/online, iar restul sunt din domenii precum agribusiness, producție, servicii, green business, inventică sau fashion. În total, s-au înregistrat 392 de înscrieri în Start&Grow 2014.

În ultimele cinci săptămâni, fiecare înscriere în program a fost analizată/jurizată, pentru a se stabili lista antreprenorilor care merg în etapa următoare (evenimentele/întâlnirile de business), iar săptămâna trecută, în parteneriat cu Hotel Intercontinental București, a avut loc un prim eveniment de business sharing/networking dedicat antreprenorilor din tech/IT/online care au trecut în etapa a doua a Start&Grow 2014.

Proiectele din tehnologie înscrise în program se adresează atât segmentului B2B, cât și celui B2C, aproximativ 40% targetând piața internațională sau regională, nu doar România. În peste jumătate din proiectele din tehnologie care țintesc extinderea în afara țării, cel puțin unul dintre antreprenorii din echipă are deja experiență/conexiuni în țările în care se dorește dezvoltarea afacerii.

Cu antreprenorii care au intrat în etapa a doua a Start&Grow 2014 se vor continua discuțiile despre business-ul lor, de data aceasta pe baza unor întrebări stabilite împreună cu investitorii, atunci când s-a realizat selecția proiectelor care merg mai departe în program.

Start&Grow 2014 este un program lansat de startups.ro pentru a susține dezvoltarea unor afaceri promițătoare, ajutându-i pe antreprenori să intre în legătură cu investitori și să obțină până la 500.000 de euro pentru a-și duce afacerea la următorul nivel. Programul se adresează în special afacerilor din următoarele domenii: Tehnologie, Agribusiness, Producție, Servicii, Green Business, Inventică, Fashion.

Prima ediție Start&Grow a avut loc în 2010, când, împreună cu Microsoft Romania, startups.ro a lansat primul accelerator de business din țară care se adresa afacerilor din toate domeniile de activitate, nu doar celor din tehnologie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE