Sprijin pentru conservarea padurilor. Doar cateva saptamani pana la data limita

Facebook
Twitter

Prin schema de ajutor „Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor” aferenta Masurii 15, SubMasura 15.1 „Plati pentru angajamente de silvomediu”, potentiali beneficiari pot primi un sprijin pentru conservarea padurilor, informeaza APIA.

”Romania detine una dintre cele mai mari suprafete de paduri virgine din Europa cu o biodiversitate extraordinara si facem eforturi pentru ca lucrurile sa ramana asa. Prin acesta schema de ajutor de stat vizam tocmai compensarea pierderilor de venit si a costurilor suplimentare suportate de detinatorii de terenuri forestiere, care incheie angajamente voluntare pe o perioada de 5 ani, in sensul prestarii de servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor” a declarat ministrul agriculturii, domnul Adrian CHESNOIU.

Citeste si: Ministrul Chesnoiu: suficiente stocuri de alimente pentru consumul populatiei

In conformitate cu prevederile OMADR nr. 49/28.02.2022, Cererile de plata se depun la Centrele judetene ale APIA, pana la data de 17 iunie 2022, de catre beneficiarii care au depus Cereri de sprijin in cadrul sesiunilor 2/2019, 3/2020 si 4/2021.

Cererile de plata pot fi depuse si dupa data de 17 iunie, respectiv pana la data de 11 iulie 2022 (inclusiv), cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul, daca cererea de plata ar fi fost depusa pana la data de 17 iunie 2022 (inclusiv).

Formularele de modificare a cererilor de plata pot fi depuse, fara aplicarea de penalitati, pana la data de 4 iulie 2022 (inclusiv). In perioada 5 – 11 iulie (inclusiv) se pot depune cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor aferente anului de angajament pentru utilizarea efectiva a suprafetei in cauza.

Dosarul cererii de plata trebuie sa cuprinda documentele specificate in capitolul IV din Formularul – tip de cerere de plata pentru anul 2022.

In contextul actual privind epidemia de Coronavirus pe teritoriul Romaniei, conform legislatiei, pe perioada starii de alerta, depunerea cererii de plata se poate realiza la Centrele APIA, fara prezenta fizica a beneficiarilor, prin mijloace electronice.

Informatii detaliate pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor” se regasesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la adresa: http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE