Sprijin de la stat pentru angajarea tinerilor in agricultura. 1 milion de lei alocat in acest an

Facebook
Twitter

Programul pentru angajarea tinerilor in agricultura beneficiaza in acest an de suma de  1 milion de lei, suma alocata integral de la bugetul de stat, anunta reprezentantii Ministerului Agriculturii.

„In sedinta Guvernului din data de 30 aprilie 2020 a fost aprobata o Hotarare ce completeaza art. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajarii tinerilor in sectoarele agricultura, acvacultura si industrie alimentara, aprobate prin HG nr. 325/2019. Prin actul normativ aprobat astazi s-a stabilit valoarea Programului aferent anului 2020, respectiv 1.000.000 lei, in limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu aceasta destinatie”, se precizeaza in comunicatul MADR.

Scopul acestei masuri

Prin aceasta masura se urmareste crearea unui cadru legal adecvat pentru punerea in practica a „Programului pentru stimularea angajarii tinerilor in agricultura, acvacultura si industria alimentara”.

Potrivit MADR, angajatorul fermier care face dovada angajarii a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiaza de urmatorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoana astfel angajata, respectiv 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate in domeniul agricol, acvacultura si/sau industrie alimentara; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum si cursuri de formare profesionala de scurta durata in domeniul agricol, al acvaculturii si/sau industriei alimentare; 500 lei pentru persoanele fara studii.

Pentru a putea beneficia de acest sprijin, fermierii angajatori au obligatia de a incheia angajatilor contracte individuala pe perioada nedeterminata sau determinata, insa nu mai putin de 12 luni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE