Soluții de cogenerare pentru agricultură, prezentate la INDAGRA 2013

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

AB Energy România, parte a Grupului italian AB, lider european în proiectarea, fabricarea și promovarea instalațiilor și a soluțiilor de cogenerare pe bază de gaze naturale și biogaz, va participa, pentru al doilea an consecutiv, la Târgul Internațional INDAGRA 2013, la Romexpo, în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie.

AB Energy va prezenta un studiu de caz realizat în premieră în România: finalizarea, în luna aprilie a acestui an, a primei instalații de cogenerare pe bază de biogaz. Instalația are o capacitate de 1 MWe, este montată la Filipești de Pădure. Echipamentul utilizează biogaz obținut din porumb siloz și livrează energia termică, sub formă de abur și apă caldă către un procesator de carne, simultan cu injectarea energiei electrice în sistemul național.

Cogenerarea reprezintă producția simultană de energie termică și electrică utilizând același combustibil, în acest caz biogazul.  Societățile agricole, fermele, companiile agrozootehnice care au circuite complete de creștere a animalelor, cultivare cereale și producție de produse alimentare pot beneficia de soluțiile de cogenerare. O soluție de cogenerare poate fi implementată, în funcție de complexitate, într-o perioadă de 12 – 14 luni. Avantajele cogenerării pentru segmentul agricol, pe lângă producerea de energie, vizează reducerea drastică a mirosurilor neplăcute, a emisiilor poluante, reducerea germenilor patogeni și utilizarea nămolului fermentat pentru fertilizarea solului, unde reface conținutul bacteriologic distrus de utilizarea îndelungată a îngrășămintelor chimice.

Producerea de energie din biogaz reprezintă o formă predictibilă și constantă de energie care oferă avantajul de a completa, compensa și stabiliza sectorul energetic național.

AB Energy a instalat în România peste 20 de echipamente de cogenerare, majoritatea fiind soluții pe gaz asociat, începând cu anul 2009.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE