Aplicatia care te ajuta sa calculezi valoarea estimata a subventiilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Siveco Romania a lansat de curand INOVAGRIA, o noua solutie de management performant al fermelor prin care agricultorii vor putea sa calculeze valoarea estimata a subventiilor si sa depuna corect cererile unice de plata la APIA, se arata intr-un comunicat al companiei.

Aplicatia permite fermierilor sa gestioneze toate procesele din ferma si sa evalueze performanta lor. Cu ajutorul aplicatiei dezvoltate de SIVECO, fermierii vor putea sa calculeze valoarea estimata a subventiilor si sa obtina informatiile necesare privind depunerea corecta a cererilor unice de plata la APIA.

Noutatea aplicatiei consta in abordarea personalizata a problemelor intampinate de fermieri in activitatea acestora.

Compania precizeaza ca aplicatia a fost dezvoltata pornind de la discutiile directe cu fermierii mari si mijlocii. Astfel, Siveco a transpus cerintele lor intr-un sistem care rezolva cele mai dificile situatii de business din activitatea agricola prin:

  • Eficientizarea procesului de obtinere a subventiilor;
  • Administrarea contractelor de arenda;
  • Controlul mai bun asupra resurselor folosite in administrarea fermelor prin monitorizarea permanenta a proceselor desfasurate in cadrul fermelor.

„INOVAGRIA este un proiect in care echipa noastra s-a implicat deplin pentru a putea oferi fermierilor o solutie pentru problemele de administrare a fermelor cu care se confrunta in prezent. Utilizand aplicatia INOVAGRIA, fermierii au mai multa autonomie si siguranta in luarea deciziilor legate de achizitii si contracte. INOVAGRIA este un instrument flexibil, pe care dorim sa il facem cat mai accesibil pentru fermierii romani. In acest sens, le punem la dispozitie utilizarea gratuita a Simulatorului de subventii pe site-ul INOVAGRIA www.inovagria.ro”, declara Gabriel Lospa, director al departamentului eAgriculture Siveco Romania.

Aplicatia cuprinde urmatoarele componente: Subventii, Terenuri Agricole, Contracte de arenda, Lucrari Agricole, Monitorizare GPS, Harti, Mobile, Rotatia Culturilor, Normative, Fertilizari, Silozuri.

In plus, ea poate fi adaptata in functie de necesitatile specifice ale fiecarei ferme.

Prin implementarea acestei solutii de management al fermelor, procesele agricole sunt mai usor de monitorizat si de gestionat, ceea ce conduce la performante ridicate ale activitatii agricole.

INOVAGRIA va fi prezentata publicului larg si in cadrul targului INDAGRA 2016.

Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO Romania are o vasta experienta in dezvoltarea si implementarea solutiilor IT performante destinate sectorului agricol din Romania. Proiectele IT realizate de echipa eAgriculture de-a lungul timpului au dus la cresterea eficientei in gestionarea fondurilor europene pentru agricultura romaneasca. Printre cele mai complexe proiecte ale echipei se numara consolidarea institutionala a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si a structurilor sale administrative prin implementarea sistemelor IT dedicate domeniului agricol.

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE