Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania anunta actiuni de protest impotriva ministrului Agriculturii

Facebook
Twitter

Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, afiliat la Agrostar, il acuza pe ministrul Agriculturii ca, prin politica pe care o promoveaza, duce la distrugerea zootehniei din Romania si ameninta cu actiuni de protest in perioada urmatoare, din cauza faptului ca nicio solicitare adresata pana acum ministerului de resort nu a fost solutionata.

„Domnule ministru, prin ceea ce intreprindeti, facand jocurile unor cercuri de interese din jurul dumneavoastra, duceti la distrugerea sectorului de crestere a ovinelor din Romania si, implicit, la distrugerea zootehniei. Oieritul este o activitate traditionala, care nu a fost distrusa nici de comunisti, dar se pare ca dumneavoastra o sa reusiti si o sa faceti din Romania o tara care sustine economiile altor state, fiind doar o piata de desfacere. De cand ocupati aceasta functie, nu ati facut nimic pentru sustinerea sectorului de ovine si caprine. Ba, mai mult, ne-ati ingreunat activitatea”, a declarat presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Marcel Andrei, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, un exemplu de masura care ingreuneaza activitatea celor din domeniu este ordinul 619 (act normativ cu privire la cererea unica de plata), „care este atat de stufos si de complicat incat aproape ca ai nevoie de facultate ca sa reusesti sa-l completezi”. „In plus, a fost si modificat de trei ori, pe parcursul perioadei in care cererile trebuiau depuse”, a adaugat Marcel Andrei.

In cadrul comunicatului, reprezentantul Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania afirma ca seceta si-a pus amprenta si asupra sectorului de crestere a oilor si caprelor si, pana in prezent, nu s-a luat nicio masura pentru compensarea pierderilor inregistrate de crescatori.

Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE