Sfaturi utile care te vor ajuta sa-ti protejezi ferma in cazul unor situatii neprevazute

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In zilele noastre, o ferma bine administrata si dotata cu toate echipamentele necesare ne poate aduce profituri relativ sigure. Cu toate acestea, nicio industrie nu este 100% scutita de situatii neprevazute iar acest lucru se aplica si in cazul agriculturii. Fenomene de acest tip pot aparea in cadrul oricarei ferme, indiferent de obiectul nostru de activitate, iar rezultatele pot fi dezastruoase uneori, afectandu-ne atat profitul cat si integritatea fermei.

Inundatiile, incendiile, schimbarile bruste de temperatura sau chiar persoanele rau intentionate sunt doar cateva fenomene care ne pot afecta ferma intr-un mod negativ. Chiar daca de cele mai multe ori astfel de evenimente nu pot fi stopate, putem totusi sa fim informati cand acestea au loc, prin instalarea unor echipamente de supraveghere. Iata care sunt principalele aspecte de care sa tinem cont:

Supravegherea non-stop a fermei, extrem de necesara

Orice ferma se confrunta constant cu o serie de schimbari, influentata de diversi factori interni sau externi. De cele mai multe ori, aceste schimbari sunt inofensive, insa sunt si situatii in care ferma noastra poate avea de suferit, daca nu intervenim rapid.

Avand in vedere ca este imposibil pentru o persoana sa fie prezenta non-stop la o ferma si sa se asigure ca totul este in ordine, trebuie sa gasim o solutie prin care sa observam schimbarile din ferma noastra, chiar daca nu suntem prezenti acolo.

Un sistem de supraveghere video se poate dovedi o investitie extrem de profitabila pentru orice ferma, aceasta tehnologie permitandu-ne sa observam in timp real orice eveniment petrecut la ferma si care necesita atentia noastra imediata.

Pentru performante ridicate, cel mai indicat este sa ne conectam camerele de supraveghere la un sistem DV-R. Aceste sisteme sunt extrem de rezistente, putand functiona de la temperaturi de -20 pana la 55 grade Celsius, stocand si centralizand imaginile captate de camere.

De asemenea, un sistem DV-R poate fi accesat cu orice tip de SmartPhone, iar noi putem vizualiza in timp real orice se petrece in interiorul fermei, oricand dorim acest lucru. Gasiti mai multe detalii despre sistemele DV-R dar si o oferta detaliata de produse aici.

Schimbarile bruste de temperatura, un motiv de ingrijorare

Intr-adevar, un sistem de supraveghere video ne poate permite sa ne observam ferma de la distanta oricand dorim acest lucru, insa un eveniment nefericit se poate petrece oricand, inainte de a-l putea observa.

De regula, schimbarile bruste de temperatura sugereaza ca ceva se intampla in interiorul fermei noastre, un fenomen care necesita atentia noastra imediata. Fie ca vorbim despre schimbarile bruste climatice, deteriorarea structurii exterioare (in special in cazul unei sere/solar) sau chiar un incendiu, o schimbare de temperatura trebuie gestionata cat mai rapid.

In acest caz, este indicat sa ne completam sistemul de supraveghere video cu senzori de temperatura. Acestia sunt mult mai performanti decat cunoscutele detectoare de fum, si detecteaza orice schimbare de temperatura, nu doar un potential incendiu.

In general, senzorii de temperatura pot fi montati si intr-o sera sau solar, putand functiona in parametrii optimi pana la temperaturi de 70 de grade Celsius. In momentul in care are loc o schimbare notabila de temperatura, dispozitivul va activa alarma, transmitand semnale acustice detinatorului. Gasiti o oferta variata de senzori de temperatura la acest magazin, cu diferite specificatii tehnice si pentru orice buget.  

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE