Sfaturi utile care te vor ajuta sa-ti amenajezi gradina intr-un mod original

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru un gospodar harnic, gradina din fata casei este locul unde acesta isi cultiva legumele de zi cu zi, unde planteaza cele mai frumoase flori dar si unde se reculege dupa o zi grea de munca. De aceea, o gradina de succes trebuie sa fie amenajata intr-un mod practic, dar si aspectuos, cu un stil care ne caracterizeaza.

Amenajarea gradinii nu este un proces costisitor, iar posibilitatile noastre sunt limitate doar de spatiul pe care il avem la dispozitie si desigur, de imaginatie. Cu doar cateva materiale si cu un plan bine pus la punct, gradina noastra se va transforma in cel mai scurt timp intr-o adevarata oaza de liniste, in care ne putem relaxa si din care putem culege cele mai proaspete legume.

Pentru ca foarte multi fermieri doresc sa-si amenajeze o astfel de gradina insa nu stiu de unde sa inceapa, in cele ce urmeaza va vom prezenta cateva idei si elemente care va vor ajuta sa va construiti gradina mult visata intr-un timp foarte scurt.

1) Un foisor / o casuta

Inainte de a incepe plantarea efectiva a florilor si/sau legumelor, este bine sa stabilim ce elemente particulare dorim sa includem in gradina noastra. De exemplu, amplasarea unui foisor sau a unei casute in mijlocul viitoarei noastre gradini va contribui la crearea unui ambient aparte, cu o identitate unica.

Mai mult, un foisor se poate dovedi extem de util pentru gradina noastra si poate servi atat ca spatiu de stocare a anumitor materiale cat si ca loc de relaxare in zilele calduroase de vara sau in serile ploioase, cand dorim sa petrecem cateva clipe in mijlocul naturii.

2) Un gard de gabioane

Imprejmuirea gradinii nu este obligatorie, insa construirea unui gard decorativ poate contribui enorm la aspectul final al noii noastre amenajari. Amplasarea unui gard in jurul gradinii nu este foarte costisitoare, iar pentru construirea sa putem utiliza materiale precum lemn, piatra sau chiar PVC.

In cazul in care dorim sa realizam ceva unic, un gard de gabioane reprezinta alegerea perfecta. Datorita versatilitatii acestui material, un astfel de gard poate avea orice forma, orice marime si orice pozitionare, mulandu-se perfect pe orice suprafata. Gasiti aici mai multe detalii despre ce sunt gabioanele si despre cum iti poti infrumuseta gradina cu ajutorul lor.

3) Aranjamente florale

Florile sunt ,,personajul principal” al oricarei gradini si de aceea, trebuie sa stabilim dinainte ce soiuri urmeaza sa plantam. Alegerea florilor nu este foarte complicata, insa daca dorim un aranjament mai complex, trebuie sa avem in vedere cateva aspecte cromatice si sa ne asiguram ca respectivele flori se pot acomoda la temperaturile din tara noastra.

O floare foarte frumoasa si intens parfumata care se potriveste in orice gradina este hortensia. Acest arbust decorativ poate avea o culoare diferita, in functie de tipul solului in care creste, si poate contribui enorm la infrumusetarea gradinii tale. Gasim aici mai multe sfaturi utile despre cum se ingrijeste hortensia si cum trebuie sa o plantam pentru o productivitate maxima.

4) O pergola

In cazul in care nu avem suficient spatiu pentru amplasarea unui foisor, construirea unei pergole este cea mai buna solutie. Desi simpla, aceasta constructie poate oferi un design unic pentru ca poate fi particularizata in functie de preferintele noastre.

Mai mult, o pergola se va dovedi ideala pentru plantele agatatoare care vor oferi umbra si racoare in lunile calduroase de vara, dandu-ne posibilitatea sa cream un mic living in mijlocul gradinii. Cel mai simplu model de pergola se poate realiza din lemn, iar pentru construirea acesteia vom avea nevoie de stalpi, grinzi si un acoperis din stuf sau bambus, care se gaseste in orice magazin de bricolaj.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE