Sfaturi utile care te vor ajuta sa contractezi un credit agricol avantajos

Facebook
Twitter

Orice fermier cu experienta poate confirma ca agricultura este imprevizibila si ca de cele mai multe ori planurile facute in avans nu corespund cu realitatea. In cazul unei situatii neprevazute care necesita cheltuieli suplimentare urgente, fermierii vor trebui sa gaseasca rapid o sursa de finantare.

Un credit este metoda ideala de a obtine rapid finantarea, insa inainte de a accesa unul va trebui sa ne documentam temeinic si sa ne asiguram ca putem respecta toate conditiile impuse de banca si ca putem sa returnam banii la timp.

Consultarea cu atentie a tuturor ofertelor de credite existente pe piata dar si familiarizarea cu anumite practici financiare ne vor permite sa alegem un credit rezonabil si cu un timp de rambursare acceptabil. Iata care sunt aspectele de care sa tinem cont atunci cand accesam un credit agricol.

1) Tipul creditului

In mod normal, bancile ofera o gama variata de credite, cu diferite valori si pentru anumite nevoi (de nevoi personale, ipotecar, etc.). Totusi, pentru un credit agricol vom avea de ales intre deschiderea unei linii de credit fara garantii sau o linie de creditare cu garantii.

Pentru o exploatatie agricola de dimensiuni mici spre medii, cea mai indicata este deschiderea unei linii de credit fara garantii. Cele mai multe banci vor acorda un credit fara garantii, cu o valoare de maxim 500.000 lei.

2) Familiarizarea cu termenii bancari

Contractul pe care va trebui sa-l semnam pentru a primi creditul contine foarte multi termeni bancari, prin care se detaliaza ce facilitati va va oferi banca si care sunt conditiile impuse de aceasta. Lipsa educatiei financiare si semnarea contractului fara a intelege complet aceste aspecte, pot duce la contractarea unui credit extrem de neavantajos.

De aceea, o scurta documentare si intelegerea termenilor generali folositi de banci ne poate scuti de foarte multe griji si ne va da certitudinea ca vom contracta un credit convenabil si pe care putem sa-l returnam fara mare efort. Acest site ne ofera informatii despre termeni precum codul IBAN si multe alte terminologii utilizate in domeniul bancar.

3) Serviciile oferite de banca

Atunci cand contractam un credit, trebuie sa fim pregatiti sa avem o colaborare de lunga durata cu banca respectiva, si din acest motiv va trebui sa aflam ce servicii aditionale ne poate oferi aceasta, cat de operativ este personalul si care sunt comisioanele percepute pentru diverse servicii.

Pastrarea banilor imprumutati intr-un cont al bancii care ne-a acordat creditul este foarte indicata, deoarece astfel vom beneficia de mai multe facilitati si vom putea transfera banii intr-un mod mai eficient. Acest site ne ofera mai multe detalii despre modalitatile de a transfera banii in tara sau in strainatate si nu numai.

4) Modul de rambursare a creditului

Chiar daca banca este extrem de operativa atunci cand vine vorba de acordarea unui credit, noi trebuie sa fim cei care se asigura ca toate conditiile impuse sunt echitabile si ca ne vom permite sa rambursam banii imprumutati.

Comisioanele ascunse, dobanzile variabile sau multe alte inginerii bancare ne pot chiar dubla rata lunara, iar pentru a evita acest lucru trebuie sa ne asiguram ca intelegem toate clauzele, inainte de a semna contractul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE