porumb de vanzare

Sfaturi pentru aplicarea erbicidelor reziduale la porumb

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In prezent, tehnicile de plantare a porumbului cunosc un progres din ce in ce mai puternic. Atunci cand vorbim de erbicidare, majoritatea fermierilor aplica aceste substante in termen de cate zile de la plantare.

Exista insa si situatii, in general cauzate de vreme, care ii obliga pe agricultori sa intarzie erbicidarea pana cand rasare porumbul.

O serie de erbicide reziduale pot fi aplicate dupa ce porumul a aparut, insa exista substante precum Balance Pro, Radius, Fierce, Prequel, Sharpen si Verdict, care pot fi folosite doar inainte ca porumbul sa rasara. Aplicarea acestor erbicide pe porumb poate cauza distrugeri semnificative ale plantei, avertizeaza profesorul Aaron Hager, de la Univestatea din Illinois.

Fermierii trebuie sa fie prudenti atunci cand aplica un erbicid rezidual in suport UAN daca porumbul a aparut, deoarece aceasta operatiune agricola poate creste riscul de distrugere a plantei.

De asemenea, asigurati-va ca cititi cu atentie recomandarile producatorului mentionate pe eticheta, pulverizand doar cantitatile indicate. De obicei, etichetele erbicidelor noteaza care este perioada maxima de dezvoltare a plantei peste care nu ar trebui sa se mai realizeze aceasta actiune. Aceste etape pot varia de la primele frunze ale porumbului, pana la o crestere a inaltimii plantei de circa 100 cm.

De asemenea, produsele erbicidare care contin „atrazina” trebuie aplicate inainte ca porumbul sa depaseasca 30 cm inaltime.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE