Sfatul lui Dacian Cioloș pentru fermierii români: să nu aștepte de la alții să le spună ce să facă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Într-un interviu acordat Agerpres, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, le recomandă fermierilor români să nu aștepte de la alții să le spună ce să facă și să folosească cât mai bine și într-un mod pe deplin conștient conținutul Politicii Agricole Comune (PAC).

Totodată, Dacian Cioloș a precizat că PAC va suferi transformări în anii următori.

„Ceea ce s-a decis în reforma PAC va trebui aplicat în următorii ani și acest lucru se va întâmpla, dar în același timp în anii 2017-2018 este foarte posibil, și eu am recomandat, să aibă loc anumite ajustări și o revizuire a anumitor elemente din PAC reformată, pentru că am introdus câteva elemente noi. Trebuie văzut cum se comportă aceste elemente noi pe teren și va fi nevoie să fie ajustate astfel încât rezultatele să fie cât mai bune. Practic, ceea ce s-a decis la nivel politic, trebuie să fie cât mai adaptat la nevoile din teren. Sigur că din această perspectivă, următoarea reformă va avea loc în 2020. Urmează să vedem cum vor evolua lucrurile și în agricultura din Uniunea Europeană. Ceea ce se va întâmpla la nivel internațional, cu siguranță va afecta și conținutul viitoarei reforme, dar în primul rând cred că va depinde de modul cum vor reacționa atât agricultorii cât și cetățenii europeni la ceea ce s-a făcut până acum”, a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, dacă fermierii români vor ști să folosească instrumentele PAC pot ajunge printre cei din fruntea industriei agroalimentare și a sectorului agricol din Uniunea Europeană, a completat comisarul european pentru Agricultură Dacian Cioloș.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE