Semtest BVN se pregătește de o livrare record în China, după Parada Taurilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Semtest BVN a organizat și anul acesta, pentru a XIII-a oară, Parada Taurilor, în Sângeorgiu de Mureş, eveniment în cadrul căruia ing. Valer Sician a anunțat că societatea se pregătește de o livrare record în China.

La ediția din acest an a Paradei Taurilor, care a avut loc sâmbătă, 4 octombrie, au fost prezentat 36 de exemplare din rase precum Bălţată Germană, Holstein Friză, Brună, Pinzgau, Bivol, Angus, Limousine şi Charolaise. Ing. Valer Sician, directorul Semtest BVN Mureş , a oferit în cadrul evenimentului 45 de premii de fidelitate unor colaboratori pe care societatea îi are în România, constând în zece doze din cel mai bun taur pe care îl are Semtest BVN Mureș, și au fost premiați cei mai buni fermieri ai anului, respectiv Takacs Beni (Mureş), Kelemen Melinda (Mureş), Ioan Oroian (Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Mureş), Papp Zoltan (Mureş), SC Denis SRL (Hunedoara), SC Emagab SRL (Hunedoara), Fulop Zoltan (Harghita), Muller Zoltan (Covasna), Darius Cipariu (Alba), Nagy Fănel (Cluj), Gheorghe Săplăcan (Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad) şi SA Pădureni (Arad).

Potrivit ing. Valer Sician, Semtest BVN Mureş se pregătește de o livrare de 50.000 de doze pentru China anul acesta, pe lângă exporturile în Germania şi Austria, principalele piețe externe, sau Iran, Moldova sau Croaţia.

Prezent la Parada Taurilor Semtest BVN Mureş, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Nagy Peter Tamas, a declarat că, în strategia şi politica de dezvoltare a MADR, urmează o nouă etapă de dezvoltare, în perioada 2015-2020, care va aduce noutăţi în ceea ce priveşte sectorul zootehnic.

„Pentru prima dată, subvenţiile la bovine vor fi legate de genetică”, a precizat Nagy Peter Tamas.

Practic, proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și în cadrul cărora va fi folosită genetică românească vor primi punctaj mai mare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE