Seful MADR: din 2018, UE va da bani pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prezent la Sibiu pentru a lansa campania nationala ,,Alege Oaia’’, Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat ca Uniunea Europeana va aloca pentru prima data, din 2018, fonduri pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra.

Potrivit ministrului, in anul 2018, Uniunea Europeana va aloca sase milioane de euro, suma dedicata exclusiv promovarii consumului de carne de oaie si capra. ,,Uniunea Europeana aloca pentru prima data o specificare concreta, directa, deci acorda pentru prima data bani pentru promovarea consumului de carne de oaie si de capra (…)’’, a mai spus seful MADR.

In cadrul evenimentului de la Sibiu, Daea a mentionat inca o data importanta speciei ovine, laudand ,,(…) capacitatea exceptionala a acestui animal de a valorifica terenurile cu handicap natural. 80 la suta din aceste suprafete sunt valorificate de specia ovina’’.

Hipermarketurile ofera promotii pentru carnea de oaie

Ministrul Agriculturii a mai explicat ca rezultatele campaniei ,,Alege oaia’’ incep sa se vada si ca unul dintre hipermarketurile din Sibiu a lansat deja diverse promotii privind carnea de oaie, oferind produsele la un pret redus cu 20%.

Daea, discutii cu oierii din Sibiu

Spre sfarsitul vizitei sale, Daea a stat de vorba si cu oierii din judetul Sibiu, ascultandu-le problemele si mentionand importanta valorificarii laptelui si a lanei. Producatorii de branza din judet i-au inmanat ministrului documentatia prin care renumita ,,Telemea de Sibiu’’ sa fie pusa pe lista produselor cu Indicatie Geografica Protejata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE