Seful ANSVSA: In Romania ajung transporturi de oua a caror origine este necunoscuta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autoritatile din Romania au in vedere o inasprire a controalelor la frontiera dupa ce au constatat ca din spatiul Uniunii Europene vin transporturi de oua a caror origine este necunoscuta, respectiv oua nemarcate la producator, a anuntat de curand seful ANSVSA, Radu Roatis Chetan, potrivit Agerpres.

„Ouale din Romania sunt verificate. Industria noastra de profil, cea de pasare, este una extrem de matura si responsabila. Noi ne confruntam cu altceva. Ne confruntam cu faptul ca din spatiul Uniunii Europene vin transporturi de oua a caror origine este necunoscuta. Vom inaspri controalele in privinta a ceea ce inseamna transporturile de oua si carne de pasare in Romania. Am avut acum patru saptamani din Polonia o problema. Faptul ca inaspresti controalele inseamna ca dai un semnal prin care lumea intelege ca nu-si poate permite sa invadeze spatiul altei tari, chiar daca este europeana, si isi ia masuri precautive in care ori nu mai transporta, ori o face la modul cel mai transparent si legal”, a declarat seful ANSVSA.

Radu Roatis Chetan a precizat ca ouale care au venit din spatiul UE erau nemarcate la producator, intrau in Romania si ulterior erau marcate in diferite zone sau depozite intermediare, iar dupa aceea se puneau in consum. In Romania, producatorii au obligatia de a marca pe fiecare ou: ziua, data si ora la care el a fost obtinut.

Conform Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, productia autohtona se ridica la circa 450 de milioane de oua lunar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE