Seful AFIR: lucram la diminuarea poverii administrative pentru beneficiarii PNDR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian – Ionut CHESNOIU, a participat vineri, 14 iulie 2017, la Craiova, la o serie de intalniri de lucru alaturi de Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Alexandru POTOR.

„Atat la nivelul MADR, cat si in cadrul AFIR, exista o permanenta preocupare pentru a realiza proceduri de lucru mai simple, mai usor de pus in practica, dar in acelasi timp care sa respecte legislatia nationala si regulamentele europene in vigoare.” a mentionat Secretarul de stat al MADR, Alexandru POTOR in deschiderea intalnirii cu beneficiarii PNDR din Dolj.

In cadrul evenimentului programat au avut loc mai multe intalniri de lucru. Astfel, intre orele 10:00 si 12:00 in aula Facultatii de Agronomie a Universitatii din Craiova, s-a desfasurat o sesiune de discutii cu beneficiarii publici si privati ai Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Reprezentantii legali ai proiectelor au prezentat problemele pe care le-au intalnit in implementarea proiectelor finantate de AFIR in vederea solutionarii acestora, dar si pentru evitarea aparitiei altor blocaje.

„Ne aflam aici pentru a purta un dialog deschis si util, in primul rand, cu beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala pentru a identifica probleme concrete, intalnite in implementarea proiectelor si pentru a gasi cele mai bune rezolvari la aceste situatii care pot produce intarzieri in absorbtia fondurilor europene. De asemenea, in cursul zilei, vom avea intalniri si cu reprezentantii altor institutii de la nivelul judetului Dolj, implicate in derularea fondurilor europene. Vom lucra impreuna cu dansii pentru a diminua povara administrativa si pentru a realiza un flux procedural mai eficient pentru beneficiarii PNDR, pentru cei care doresc sa investeasca in diversele sectoare din agricultura si mediul rural” a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionut CHESNOIU.

Alaturi de oficialii MADR si AFIR, la discutii au luat parte si Directorul General Adjunct al Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale (CRFIR) 4 Sud – Vest, Dorel STAICUT. Reprezentantii MADR si AFIR au raspuns intrebarilor venite din partea celor prezenti si au clarificat anumite aspecte legate de procedurile de lucru si de legislatia specifica implementarii PNDR 2020.

Incepand cu ora 12:30, intalnirea a continuat cu noi discutii la sediul Prefecturii Dolj, la care au participat Prefectul Judetului, Dan – Narcis PURCARESCU si Vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, Oana BICA. Alaturi de acestia, la intalnire au luat parte si reprezentantii institutiilor publice deconcentrate, implicate in accesarea si in derularea fondurilor europene pentru agricultura si mediul rural din judetul Dolj si din regiunea Olteniei (Directia Agricola Judeteana, Directia Sanitar Veterinara, Garda de Mediu, Administratia Finantelor Publice, Serviciul de Verificare a Achizitiilor Publice din regiunea de sud-vest). Scopul intalnirii a vizat gasirea celor mai bune solutii care sa faciliteze obtinerea de avize si autorizatii necesare obtinerii fondurilor europene de catre solicitanti.

De la ora 15:00, Alexandru POTOR si Adrian – Ionut CHESNOIU, s-au intalnit la sediul CRFIR 4 Craiova cu intreaga conducere a Centrului Regional, dar si cu directorii Oficiilor Judetene din regiunea Olteniei (judetele Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Mehedinti). Tema discutiilor a reprezentat-o analiza implementarii PNDR in Regiunea 4 Sud – Vest dar si identificarea modalitatii de eficientizare a fluxului procedural in vederea atingerii obiectivelor propuse pentru anul in curs si pentru obtinerea unui grad de absorbtie cat mai ridicat a fondurilor europene derulate prin PNDR 2020.

„Activitatea AFIR vizeaza cresterea calitatii vietii concetatenilor nostri care locuiesc in mediul rural. Toate programele noastre sunt dedicate lor, beneficiarilor directi sau indirecti ai muncii noastre. Pentru a le reda increderea in sistemul de gestionare a fondurilor europene, va rog sa constientizati ca beneficiarii fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala sunt in primul rand partenerii nostri.” a subliniat Adrian – Ionut CHESNOIU in cadrul intalnirii cu reprezentantii AFIR din teritoriu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE