Secretele procesatorilor de carne, scoase la vedere

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene sunt de acord cu noile reguli pregătite de Comisia Europeană privind introducerea în eticheta care va însoți carnea proaspătă sau congelată de porc, de oaie, capră sau pasăre a unor informații referitoare la proveniența acesteia.

Ca urmare a schimbării modului de etichetare a cărnii, măsura care a fost propusa de Bruxelles, consumatorii vor putea afla de pe etichetă unde a fost crescut animalul de la care provine carnea, cum a fost crescut și ce metodă s-a folosit pentru sacrificarea sa, a anunțat Comisia Europeană. Carnea care va proveni de la animalele fătate, crescute și sacrificate în unul din statele membre va avea pe etichetă „Origine: stat membru”.

După ce a primit acordul statelor membre reunite la comitetul care s-a reunit zilele trecute in acest scop, Comisia va adopta formal setul de măsuri privind etichetarea cărnii. Acestea vor fi publicate în Jurnalul Oficial zilele următoare și se vor aplica începând cu 1 aprilie 2015. Termenul de aplicare a fost stabilit pentru aceasta data pentru a permite industriei agroalimentare sa se pregătească.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE