Se modifică modul de acordare a despăgubirilor pentru fermierii calamitați în 2014

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii calamitați în 2014 care vor să obțină despăgubiri de la stat trebuie să deţină proces-verbal de constatare a pagubelor produse.

Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 865/2014 privind aprobarea schemei „Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada ianuarie-august 2014 care se acordă în agricultură, în sectorul vegetal”, publicat pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii, criteriile cumulative de eligibilitate, în cazul întreprinderilor, se modifică, în sensul că acestea trebuie să deţină proces-verbal de constatare a pagubelor produse, întocmit de comisiile locale pentru situaţii de urgenţă / comisia județeană alcătuită din specialişti pentru evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, constituite potrivit legii.

Totodată, se modifică lista suprafeţelor de culturi agricole și plantaţii pomicole, viticole afectate de fenomenele hidrometeorologice manifestate în perioada ianuarie-august 2014, pentru care se vor acorda despăgubiri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE