SCZ, tocmai din luna august. Dumitru Grigorean: Daca nu primim macar ANT-ul, venim cu animalele la Bucuresti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescatorii romani de bovine nu vor beneficia in aceasta luna de Sprijinul Cuplat Zootehnic. Mai mult decat atat, cei care au ANT si SCZ nu pot fi autorizati in prezent de APIA nici macar pentru incasarea ajutorului national, a anuntat Dumitru Grigorean, presedintele Asociatiei crescatorilor de bovine pentru carne din Romania (ACBCR).

„In urma discutiilor pe care conducerea ACBCR le-a avut in cursul zilei de 13 iulie cu conducerea MADR la Minister si la Suceava am tras neplacuta concluzie ca plata sprijinului cuplat (SCZ) atat pentru vaca de carne cat si pentru vaca de lapte NU va putea fi efectuata luna aceasta. Se pare ca aceste plati vor fi incepute in august, fara ca cineva sa poata garanta ca vom avea banii in cont pana la sfarsitul lunii august”, este o postare scrisa pe pagina Facebook a Asociatiei crescatorilor de bovine pentru carne din Romania (ACBCR).

De asemenea, conducerea ACBCR precizeaza ca s-a cerut in acest caz sprijinul ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Daca nu se va rezolva cat mai repede situatia disperata a crescatorilor, ACBCR mentioneaza ca va aduce animalele la Bucuresti.

asociatia

„Si ca sa fie “lovitura” completa deocamdata cei care au ANT si SCZ nu pot fi autorizati la plata nici pentru ANT. Am solicitat personal sprijinul pentru acest lucru domnului Ministru Achim Irimescu, pentru ca situatia fermierilor crescatori de bovine din Romania este disperata! Daca nu vom primi nici macar ANT-ul pana la sfarsitul lunii Iulie vom duce animalele la Bucuresti. Sa le hraneasca Ministerul, APIA, SIVECO, Parlamentu, Guvernul sau cine poate, ca noi nu mai putem”, mai noteaza ACBCR.

Potrivit datelor APIA, crescatorii de animale vor primi un cuantum de 97,4 euro/cap animal pentru Ajutorul Național Tranzitoriu în sectorul zootehnic – schemă decuplată de producţie în sectorul carne, specia bovine (ANTZ 8). De asemenea, cuantumul calculat de APIA pentru ANT 7, cota de lapte, este de 24 euro pe tona de lapte livrat.

In ceea ce priveste Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), acesta va fi de circa 1.248 de euro pe cap de vaca de carne si 844 euro pentru cea de lapte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE