S-a lansat apelul de înscrieri în competiția pentru premiile Galei de Excelență în Agricultură în regiunea de Nord-Est

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Au început înscrierile la Gala Premiilor de Excelență în Agricultură în Regiunea de Nord-Est.

Depunerea candidaturilor fermierilor la una sau mai multe dintre cele 12 categorii de premiere ale galei se realizează prin completarea de către aceștia a formularelor-tip disponibile pe site-ul www.gala.clubulagralim.ro. În competiția pentru premiul acordat la fiecare categorie vor intra câte trei nominalizați, câștigătorii fiind selectați în urma vizitei în teren a juriului.

Fermieri din întreaga Moldovă au ocazia de a se înscrie în competiția pentru premiile de excelență în agricultură în regiunea de Nord-Est. Numele celor 12 câștigători din acest an, fermieri de succes din regiunea de Nord-Est, vor fi făcute publice în 18 septembrie 2014, la Gala Premiilor de Excelență în Agricultură.

La Gala Premiilor de Excelență în Agricultură în regiunea de Nord-Est sunt premiați fermieri, producători agricoli, antreprenori în agricultură, specialiști și consultanți agricoli, nume cunoscute în domeniul agricol.

Prin intermediul acestei manifestări este încurajată excelența în agribusiness, inițiativa și profesionalismul în agricultură, fiind promovate experiențe de succes în agricultură în regiunea de Nord-Est, fermieri și specialiști în agricultură care creează plus valoare în domeniile în care activează.

Lideri din sectorul agricol în regiunea de Nord-Est, premiați la Gala de Excelență

Înscrierea în competiție se realizează prin transmiterea aplicației de către fermieri în nume propriu, la una sau mai multe din cele 12 categorii de premii: Fermierul anului în regiunea Nord-Est; Ferma vegetală a anului; Ferma de bovine a anului; Ferma de porcine a anului; Ferma de ovine a anului; Ferma de păsări a anului; Managerul anului; Producătorul local al anului; Tânărul fermier al anului; Angajatorul anului; Angajatul anului; Consultantul anului în domeniu agricol.

Înscrierile se realizează până la data limită de 26 iunie 2014, în baza regulamentului de participare disponibil pe site-ul www.gala.clubulagralim.ro, aplicațiile putând fi depuse online sau transmise  organizatorului ABplus Events prin poștă sau curier, la următoarea adresă: strada Ungheni, nr.2, Municipiul Iași, județul Iași, cod 700382.

Aplicațiile primite vor fi evaluate de un juriu format din specialiști pe fiecare dintre domeniile vizate de categoriile de premiere, componența juriului fiind următoarea: reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași – prof. univ.dr. Benone Păsărin, Decan Facultatea de Zootehnie; prof.univ.dr. Lucia Draghia, Decan Facultatea de Horticultură; prof.univ.dr. Teodor Robu, Decan Facultatea de Agricultură; conf.dr. Stejărel Brezuleanu, Director Departament Agroeconomie; conf.dr. Gavril Ștefan, Departament Agroeconomie; reprezentanți DAJ-uri, APIA, APDRP și ANARZ din regiunea de Nord-Est; un reprezentant al presei de specialitate și un reprezentant al organizatorului ABplus Events.

Evaluarea va fi făcută din perspectiva a cinci aspecte ale activității unei ferme: rezultatele afacerii, marketing și piață, tehnic, leadership, măsuri de protecție a mediului. Criteriile diferă ușor de la o categorie la alta, în funcție de specificul fiecărui domeniu evaluat.

În perioada 15 iulie – 15 august 2014 va fi realizată de către juriu evaluarea aplicațiilor și a documentelor însoțitoare depuse în mod opțional de fermierii înscriși, pentru susținerea și argumentarea candidaturii, în urma acestei etape fiind selectați dintre candidați câte trei nominalizați pentru fiecare dintre cele 12 categorii de premii. Pentru deliberare și desemnarea dintre nominalizați a câștigătorilor celor 12 premii, membrii juriului vor realiza vizita în teren a fermelor/persoanelor vizate pentru premii, vizitele fiind programate a se desfășura în perioada 15 august – 1 septembrie 2014.

Câștigătorii Premiilor de Excelență în Agricultură în Regiunea de Nord-Est vor fi anunțați în cadrul unei recepții oficiale ce va avea loc în deschiderea Galei de Excelență în Agricultură,  pe 18 septembrie 2014. La eveniment sunt așteptați peste 400 de participanți și invitați speciali, fermieri, antreprenori și specialiști în domeniul agricol din regiunea de Nord-Est și Republica Moldova, companii care oferă produse suport pentru aceștia, reprezentanți ai consiliilor județene și ai direcțiilor agricole pentru dezvoltare rurală din cele șase județe ale Moldovei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE