septembrie 29, 2022

Rusia blochează importurile de fructe şi legume din Ucraina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Rusia a decis blocarea importurilor de fructe şi legume din Ucraina, precum şi tranzitul lor pe teritoriul Rusiei, relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică. Dacizia va fi pusă în aplicare încapând de miercuri, 22.10.2014.

Serviciul federal rus pentru siguranţa alimentară (Rosselhoznadzor) a afirmat marţi că a luat acestă decizie, deoarece autorităţile ucrainene nu au oferit “garanţii convingătoare” privind provenienţa produselor vegetale importate în Rusia.

Moscova a decis blocarea importurilor de fructe şi legume din Ucraina datorită susiciunilor că produsele importate din Ucraina provin, de fapt, din Uniunea Europeană, vizată de sancţiunile Rusiei.

Anterior, autorităţile ruse au interzis importurile de sucuri, produse lactate, conserve de peşte şi băuturi alcoolice din Ucraina. Moscova este acuzată deseori de folosirea armei comerciale, invocând în special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică asupra țărilor vecine.

Rusia a interzis în iulie importul de fructe şi legume din Republica Moldova, după ce Chişinăul a semnat Acordul de Asociere cu UE. Autorităţile de la Chişinău au denunţat motivaţiile politice ale embargoului impus de Rusia, însă Moscova a invocat calitatea produselor moldoveneşti.

De asemenea, la începutul lunii august, Rusia a interzis pentru un an importurile de carne, peşte, fructe şi legume din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Australia şi Norvegia, în replică la sancțiunile impuse Moscovei de Occident în contextul crizei din Ucraina.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE