Românii au consumat 2.000 de tone de mici de 1 Mai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cantitatea de mititei consumată în perioada 1-4 mai 2014 a crescut cu 15% comparativ cu datele înregistrate anul trecut, la 2.000 de tone de mici.

Astfel, în intervalul menționat, consumul de mici s-a ridicat la 10 % din totalul anual, potrivit datelor publicate de Federaţia Naţională PRO AGRO.

În România, anual, se consumă între 20 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici anual. Dacă luăm în calcul populaţia activă, adică cele peste 11 milioane de români cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 de ani, reiese că un român mănâncă în medie 40 de mici pe an. Astfel, patru din cei 40 de mici consumați anual de fiecare român ajung pe grătarul de 1 Mai.

Anul acesta, în minivacanța de 1 mai, cantitatea de mititei consumată a crescut cu 15% comparativ cu datele înregistrate anul trecut. În acest an, românii au consumat aproximativ 2.000 de tone de mici. Dacă TVA la carne şi preparatele din carne ar fi redus la 5%, consumul de carne și preparate din carne ar fi mai mare. Aceasta, deoarece ieftinirea mititeilor ar permite fiecărui român să cumpere 5 mici în loc de 4.

Federația Naţională PRO AGRO a lansat Campania „Taie TVA”, în cadrul căreia promovează aplicarea taxei pe valoarea adăugată de 5% la carne și produsele din carne. Reducerea TVA la carne este posibilă din 2015, potrivit premierului Victor Ponta. Acesta a precizat recent că o asemenea măsură va fi decisă după ce se vor analiza datele privind diminuarea TVA pe întreg lanțul de producție la pâine, în septembrie 2013.

Totodată, Asociația Bio România susține reducerea TVA la produsele bio.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE