România, umilită. Un partid Marea Britanie ne compară cu niște spermatozoizi

Facebook
Twitter

Românii sunt ciuca bătăilor de joc a britanicilor, care se tem că, după liberalizarea pieței muncii de la 1 ianuarie 2014, va urma un exod al cetățenii României și Bulgariei în Regat. Ultima „reușită” în acest sens vine de la partidul eurosceptic UKIP,  care a lansat fluturași în care se anunță invadarea Marii Britanii de români și bulgari și parodii umilitoare la adresa României.

Membrii UKIP au folosit imaginea fostului premier Victor Ciorbea pe post de sperietoare.

De fapt, Nigel Farage, liderul UKIP şi europarlamentar, se folosește de Campania împotriva României pentru a atrage voturile extremiștilor britanici, în contextul apropierii alegerilor europarlamentare de anul viitor.

Pentru UKIP nu a contat că Victor Ciorbea este un avocat și un politician român de primă clasă, că a fost primul premier al României de după 1989 care nu a provenit dintr-o formațiune succesoare a Frontului Salvării Naționale, ci din fosta opoziție anticomunistă. Nu a contat nici că, în perioada comunismului, a fost singurul șef de promoţie pe ţară din cadrul Facultăţilor de Drept şi de Știinţe Sociale care nu a fost membru al partidului communist sau că în anul 1979 a absolvit, cu Summa Cum Laudae, fiind totodată șef de promoţie pe ţară, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, Cluj Napoca. Nu a contat nici faptul că în anul 1983 a încheiat cursurile de masterat în Drept Civil, Drept Comercial, Dreptul Muncii şi Drept Procesual Civil la Facultatea de Drept din Bucureşti, obținând diploma cu Summa Cum Laudae sau că a promovat și examenele de doctorat tot cu Summa Cum Laudae, la Facultatea de Drept din Bucureşti, specializările Drept Civil, Drept Comercial şi Drept Procesual Civil sau că a încheiat cu succes studii de management la Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA.

La fel nu a contat că românii muncesc în Marea Britanie pe posturi refuzate de britanici, cum sunt cele din agricultură. Chiar asociațiilede fermieri au lansat avertisemte guvernului de la Londra că o posibilă amânare a liberalizării pieței muncii va avea efecte negative asupra prețului la alimente.

Nu a contat nici faptul că medicii români au rezultate la fel de bune ca ale colegilor lor, alături de care salvează zilnic vieți în spitalele din Marea Britanie.

Nu a contat de fapt decât manipularea votanților, în favoarea unui lider al unui partid. Ce nu înțelegem este de ce autoritățile de la Londra și cele de la București nu iau poziție față de umilirea unui stat membru al Uniunii Europene și a cetățenilor Uniunii Europene de către un om care ar trebui să le apere interesele, ca membru în Parlamentul European. Nu înțelegem nici de ce europarlamentarii români nu iau poziție și nu înfierează acțiunile lui Nigel Farage.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE