Romalimenta, despre planul de suprataxare a alimentelor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Federatia Romalimenta isi exprima public reticenta fata de o posibila impozitare mai mare a produselor alimentare, in contextul in care acestea au beneficiat in anii anterior de reducerea TVA.

Iata comunicatul Romalimenta primit pe adresa redactiei StiriAgricole.ro:

Federatia Romalimenta a exprimat cele mai serioase rezerve fata de intentiile de supra-taxare, in diverse variante, a unor categorii de alimente, vehiculate in diverse medii si declarand obiective legate de protectia sanatatii populatei, sau direct de colectare a unor fonduri suplimentare.

Argumentele noastre sunt multiple si bazate in principal pe experienta statelor care au introdus astfel de supra-taxe si unde efectele negative au depasit cu mult beneficiile.

Ar fi cu atat mai greu de inteles introducerea supra-taxarii intr-o tara care cu doar 2 ani in urma a reusit reducerea TVA la alimente, asa cum se practica in majoritatea statelor Uniunii, proband materializarea impactului profund pozitiv, atat asupra populatiei, cat si a economiei in general, inclusiv in privinta incasarilor la buget.

Salutam, de aceea, abordarea echilibrata a problemei de catre autoritatile statului, inclusiv Ministerul Sanatatii, si, in primul rand, declaratia

Primului Ministru Mihai Tudose, care a mentionat clar ca nu exista un plan de suprataxare a alimentelor. Maturitatea cu care, in general, domnia sa analizeaza aspectele pro si contra ale oricarei propuneri de masuri cu impact major pe multiple planuri ne dau garantia ca la fel se va intampla si in cazul ideii supra-taxarii alimentelor- proiect care, pe hartie, poate arata atractiv la prima vedere, dar a carui materializare genereaza efecte precumpanitor negative.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE