Reziduuri de pesticide peste limita admisa la un transport de tomate din Iordania!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 1 ianuarie – 23 februarie a acestui an, inspectorii ANSVSA au controlat un numar de 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimala, care au ca risc asociat prezenta de reziduuri de pesticide si au prelevat, pentru determinari de laborator, un numar de 505 probe, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

Verificarile au fost realizate in posturile de inspectie la frontiera si punctele finale de import si au vizat determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele si legumele provenite din import.

Pentru cele 505 probe prelevate si transmise pentru analiza, au fost eliberate buletine pentru numar de 440, restul aflându-se in curs de finalizare a determinarilor de laborator.

Dintre cele 440 de probe analizate, o singura proba a prezentat depasirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, restul probelor analizate au avut rezultate conforme.

Rezultatul neconform s-a inregistrat la o proba de tomate, provenite din Iordania. Conform procedurilor, lotul respectiv de tomate a fost dirijat catre neutralizare, se arata in comunicatul ANSVSA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE