Cutremur în Vrancea. Au fost înregistrate aproximativ douăzeci de replici la cutremurul de 5,7 grade

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Aproximativ douăzeci de replici au fost înregistrate după producerea cutremurului din Vrancea, cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter  de sâmbătă seară, la ora 21.14. Toate replicile cutremurului s-au înregistrat la adâncimi sub 39 de km.

Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat,  după seismul produs în Vrancea, că nu sunt așteptate alte cutremure de mare anvergură în zonă.

Cutremur în Vrancea. Cea mai puternică replică a măsurat 3,1 pe scara Richter, s-a produs la ora 22,30 și la o adâncime de 36 km și  a fost urmat de aproximativ douăzeci de replici, foarte multe de mica magnitudine.

Cutremurele de suprafata produc replici, mai ales daca este unul mai mare, ca cel de aseara si ele sunt in numar ceva mai mare decat cele adanci.

Sâmbătă, în jurul orei 21.14, în Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter. Cutremurul din Vrancea a fost resimțit de locuitorii din aproape toate zonele țării și a durat câteva secunde. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri și ar putea fi urmat de replici de intensitate mică.

Cutremur în Vrancea. Potrivit lui Gheorghe Mărmureanu, cutremurul s-a produs la mare adâncime. Seismologul a declarat, într-o intervenție la un post de știri, că acest cutremur nu ar trebui să ne sperie și că există posibilitatea să apară și replici.

Cutremur în Vrancea. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Mărăşeşti (şase kilometri), Tecuci (22 kilometri) şi Focşani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cutremur în Vrancea. Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Cutremur în Vrancea. Mai mulți operatori de telefonie mobilă au rămas fără rețea iar cutremurul din Vrancea a fost resimțit în Moldova, sudul României, la București şi la Chișinău.

Mircea Radulian, directorul Institutului pentru Fizica Pământului a declarat că este posibil ca, în următoarele zile, să asistăm la mai multe replici, însă, acestea, nu vor avea decât o magnitudine de 3-4 grade.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE