Raportul de contestatii pentru submasura 6.1 „Instalarea tinerilor fermieri”, publicat de AFIR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tinerii fermieri care au depus contestatii in cadrul submasurii 6.1 „Instalarea tinerilor fermieri” pot verifica incepand din aceasta saptamana rezultatele actiunii lor, pe site-ul AFIR.

Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale a publicat de curand raportul de Contestatii aferent submasurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa 3, S01/2017 (zona montanta).

Potrivit documentului, 47 este numarul proiectelor pentru care au fost depuse contestatii.

Cei care pot accesa aceste fonduri europene sunt:

– Tinerii fermieri în conformitate cu definitia prevazuta la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole

– Persoanele juridice în care un tanar fermier în sensul art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013 care se instaleaza împreuna cu alti tineri fermieri si care exercita un control efectiv pe termen lung în ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, beneficii si riscuri financiare în cadrul exploatatiei respective.

Sprijinul nerambursabil este de maximum 50.000 Euro si va fi acordat sub forma de prima în doua transe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finantare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE