Rapita, cultura pe care mizeaza in acest an fermierii vranceni

Facebook
Twitter

Tot mai multi fermieri romani aleg sa cultive rapita, datorita preturile mai avantajoase de comercializare fata de grau. Cu toate acestea, rapita se poate dovedi greu de castigat, in conditiile in care aceasta cultura este sensibila la inghet, scrie Adevarul.

Fermierii din vrancea au ales sa cultive in toamna anului 2015 nu mai putin de 7.400 de hecatre cu rapita, cu 40% mai mult decat in 2014, atunci cand suprafata insamantata a fost de 5030 de hectare, noteaza sursa citata.

Aceasta tendinta se poate remarca si la nivel national. In toamna, fermierii romani au insamantat 412.000 de hectare cu rapita.

Majoritatea fermierilor spun ca s-au orientat catre rapita deoarece aceasta cultra este mult mai profitabila, cel putin in comparatie cu graul, care are in ultima perioada un pret scazut de comercializare, mai noteaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE