septembrie 25, 2021

Purcei gratis pentru fermieri. 222 de animale au fost deja livrate fermierilor din Cluj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform sefului DAJ Cluj, Paul Uifalean, judetul Cluj este pe primul loc in tara in ceea ce priveste livrarea de purcei din rasele Bazna si Mangalita, intr-un program guvernamental de sprijinire a cresterii celor doua rase de porci autohtone, noteaza Agerpres.

„In Programul ‘Porci din rase autohtone Bazna si Mangalita’ avem un numar de crescatori care vor sa ia prin program purcelusii gratuit, 330, iar numarul de furnizori, care furnizeaza purcei in program, adica cei care dau purceii la minim 10 kg, avem un numar de 40. Numarul de procesatori este de doi, avem doi procesatori mari. Pana la 31 august am livrat 222 de purcei din cele doua rase, 122 de Mangalita si 100 de Bazna. Cred ca suntem pe primul loc ca judet la livarile de purcei. Estimez ca pana la sfarsitul anului vor mai fi circa 100 de capete”, a spus Paul Uifalean.

Directorul a mai precizat ca programul nu este afectat de pesta porcina, in conditiile in care pana in prezent, nu a fost semnalat vreun caz de pesta porcina africana.

„Din fericire, deocamdata la nivelul judetului Cluj nu este afectat programul, dar din momentul in care Directia Sanitar Veterinara ne instiinteaza ca sunt probleme, vom vedea ce masuri se vor lua. Deocamdata programul merge in continuare si merge bine”, mai spune directorul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE