Protocol de cooperare intre APIA Romania si Agentia pentru Piete Agricole din Polonia

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, reprezentata de dl. Mihail-Spatarelu Putintei, Director General, a semnat un nou Protocol de cooperare cu Agentia pentru Pietele Agricole din Polonia, condusa de dl. Radosław Szatkowski in calitate de Presedinte, informeaza un comunicat APIA.

Evenimentul s-a desfasurat la Poznań, Polonia, in cadrul conferintei organizate de catre ARR in vederea celebrarii a 25 de ani de activitate in sectorul agricol si s-a bucurat de prezenta unor reprezentanti ai sectorului agroalimentar din Polonia, reprezentanti ai agentiilor de plati din Uniunea Europeana aflate in strânsa colaborare cu ARR, precum si din cadrul unor companii agroalimentare din Polonia si din strainatate.

Semnarea noului protocol extinde colaborarea dintre cele doua institutii pe o perioada de 4 ani, parteneriatul fiind orientat spre realizarea unor schimburi de informatii si bune practici cu privire la procedurile de autorizare, efectuare si contabilizare a platilor efectuate din FEGA si FEADR, promovarea produselor agricole in Uniunea Europeana si in tarile terte, programele nationale de sprijin implementate in conformitate cu legislatia europeana, aspecte ce vizeaza controalele ex-ante, precum si alte domenii de interes comun.

Continuarea relatiilor bilaterale dintre cele doua institutii reconfirma importanta cooperarii in scopul intensificarii capacitatii institutionale de a identifica cele mai bune instrumente in vederea indeplinirii cerintelor impuse la nivel european in contextul implementarii noii Politici Agricole Comune.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE